Ingredients
· 4 làmines de pasta filo o bric
· 4 plàtans
· 2 llimones
· 40 g de mantega
· 50 g de sucre
· Canyella
· Sucre molt
· ½ tassó d’aigua
Fonem la mantega uns minuts al microones i en reservam la meitat; a l’altra meitat hi afegim el sucre, la pell de la llimona i el mig tassó d’aigua. Ho posam dins una casserola a foc mitjà i anam remenant fins que redueixi.
A continuació, pelam i tallam a rodanxes quatre plàtans, no gaire madurs, els afegim a la casserola i ho cuinam devers deu minuts sense deixar de remenar. Quan la mescla hagi agafat un poc de color, ho retiram del foc i ho reservam.
Estenem i untam amb la mantega que teníem reservada la pasta filo o bric amb un pinzell de cuina i ho empolvoram amb un poc de canyella. Col·locam als extrems dels fulls un parell de trossets de plàtan i un poc de ratlladura de llimona. Després, enrotllam els fulls fins que es formin uns rotllets que col·locarem dins una palangana amb paper de forn i que enfornarem amb el forn prèviament encalentit a 180 °C.
Deixam que l’strudel es faci durant un quart d’hora aproximadament, el treim i deixam que refredi.
L’empolvoram amb un poc de sucre glaç per damunt.
També és un bon acompanyament una salsa de vainilla, gelat o una fulla de menta.