Ingredients :
· 1 kg de pit de pollastre
· Farina de blat de moro (tipus Maizena)
· Ou
· Farina
· Una tassa i mitja d’aigua
· Suc d’una taronja
· Suc d’una llimona
· Mitja tassa de vinagre d’arròs o de poma
· Mitja cullerada de gingebre ratllat
· 2 cullerades de salsa de soja
· 1 cullerada de taronja ratllada
· 1 tassa de sucre
· 2 alls
· 3 cullerades de farina de blat de moro diluïda dins un quart de tassa d’aigua
Primer de tot, passam els pits de pollastre, tallats a daus i salpebrats amb sal d’all, per farina de blat de moro, llavors per ou i finalment per farina. Els fregim amb oli calent fins que siguin daurades. Les reservam damunt paper absorbent.
A part, posam dins una olla: l’aigua, el suc de taronja i de llimona, el vinagre d’arròs i la salsa de soja. Ho deixam bullir tres minuts. Seguidament, hi afegim el sucre, la taronja i el gingebre ratllat i l’all. Ho remenam fins que el sucre quedi ben dissolt. Finalment, hi afegim la farina de blat moro dissolta dins l’aigua i no ens aturam de remenar fins que tot torni espès.
Per acabar, cobrim el pollastre amb aquesta salsa, el decoram amb cibulet i sèsam i el servim amb un poc d’arròs al vapor o fregit.