Bolletes de patata
Ingredients
- 2 patates vermelles
- 100 g de mantega
- 4 ous
- Farina
- Galleta picada amb julivert
- Sal
- Pebre bo
- Oli verge
Bullim les patates amb aigua i sal durant uns 30 minuts, deixam que refredin una mica, les pelam i amb una forqueta les esclafam bé.
Després hi afegim els vermells d’ou, la mantega prèviament fosa, el pebre i un poc de sal. Remenam fins que quedi una massa i ho deixam refredar un parell d’hores.
Passat aquest temps en feim bocinets i els passam per farina, ou i galleta amb julivert, i en feim bolletes. Les fregim dins una fregidora o una paella amb molt d’oli, i en estar fregides les posam damunt paper de cuina perquè no siguin olioses.
Rostit de fruits secs
Ingredients
- 300 g d’ametla picada
- 50 g de llavors de carabassa picades
- 50 g de pipes pelades de gira-sol
- 250 g de castanyes
- 100 g d’esclata-sangs
- 1 ceba morada
- 4 alls
- 1/4 de kg de tomàtigues
- 1/2 tassó de farina de ciurons
- 100 g de Quely picada
- 150 ml de vi negre
- 1 cullerada de romaní
- 1 cullerada de moraduix
- Oli
- Sal
- Pebre bo
- 1 cullerada de mostassa
En primer lloc, bullim i reservam les castanyes, premsam els alls i passam pel morter el romaní i el moraduix fins a fer-ne polseta.
Dins una greixonera sense oli torram l’ametla picada i les llavors de carabassa i gira-sol, fins que facin oloreta, i les reservam.
Tallam els esclata-sangs en rodanxes i la ceba en daus menuts i ho fregim amb un rajolí d’oli fins que estiguin dauradets, i també ho reservam.
Trituram les tomàtigues, amb la farina, les castanyes, la Quely picada, el pa i el vi negre, fins que quedi ben cremós. Corregim amb farina o vi si ho trobam massa clar o espès.
Ho mesclam tot dins una font fins que quedi una massa compacta i ho especiam amb el moraduix, el romaní, la mostassa, el pebre i la sal.
Finalment, ho posam dins una greixonera de test engreixada i ho enfornam, amb el forn calent, a 180 °C, durant uns 45 minuts, fins que quedi ben daurat i cruixent.
Pastís de persimons
Ingredients
- 1 làmina de milfulls
- 4 persimons
- 250 g de formatge gorgonzola
- 250 g de brossat
- 1/2 tasseta de llet
- 3 ous
- Canyella
Començam estenent la làmina de milfulls damunt un motlo per forn i la picam amb una forqueta perquè no infli massa.
Després tallam els persimons a làmines i els col·locam damunt la massa de milfulls.
A part, posam dins una font el gorgonzola, els ous, el brossat, la llet i la canyella; ho mesclam tot fins que ens quedi una elaboració cremosa. Ho abocam tot per damunt els persimons i ho enfornam amb el forn calent a 180 °C durant uns 45 minuts.