17.7 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 11 abril 2025
Foto de https://www.menudospeques.net/alimentacion-nutricion/recetas-cocina/recetas-vegetarianas/asado-vegano-frutos-secos

Bolletes de patata

Ingredients

  • 2 patates vermelles
  • 100 g de mantega
  • 4 ous
  • Farina
  • Galleta picada amb julivert
  • Sal
  • Pebre bo
  • Oli verge

Bullim les patates amb aigua i sal durant uns 30 minuts, deixam que refredin una mica, les pelam i amb una forqueta les esclafam bé.

Després hi afegim els vermells d’ou, la mantega prèviament fosa, el pebre i un poc de sal. Remenam fins que quedi una massa i ho deixam refredar un parell d’hores.

Passat aquest temps en feim bocinets i els passam per farina, ou i galleta amb julivert, i en feim bolletes. Les fregim dins una fregidora o una paella amb molt d’oli, i en estar fregides les posam damunt paper de cuina perquè no siguin olioses.


Rostit de fruits secs

Ingredients

  • 300 g d’ametla picada
  • 50 g de llavors de carabassa picades
  • 50 g de pipes pelades de gira-sol
  • 250 g de castanyes
  • 100 g d’esclata-sangs
  • 1 ceba morada
  • 4 alls
  • 1/4 de kg de tomàtigues
  • 1/2 tassó de farina de ciurons
  • 100 g de Quely picada
  • 150 ml de vi negre
  • 1 cullerada de romaní
  • 1 cullerada de moraduix
  • Oli
  • Sal
  • Pebre bo
  • 1 cullerada de mostassa

En primer lloc, bullim i reservam les castanyes, premsam els alls i passam pel morter el romaní i el moraduix fins a fer-ne polseta.

Dins una greixonera sense oli torram l’ametla picada i les llavors de carabassa i gira-sol, fins que facin oloreta, i les reservam.

Tallam els esclata-sangs en rodanxes i la ceba en daus menuts i ho fregim amb un rajolí d’oli fins que estiguin dauradets, i també ho reservam.

Trituram les tomàtigues, amb la farina, les castanyes, la Quely picada, el pa i el vi negre, fins que quedi ben cremós. Corregim amb farina o vi si ho trobam massa clar o espès.

Ho mesclam tot dins una font fins que quedi una massa compacta i ho especiam amb el moraduix, el romaní, la mostassa, el pebre i la sal.

Finalment, ho posam dins una greixonera de test engreixada i ho enfornam, amb el forn calent, a 180 °C, durant uns 45 minuts, fins que quedi ben daurat i cruixent.


Pastís de persimons

Ingredients

  • 1 làmina de milfulls
  • 4 persimons
  • 250 g de formatge gorgonzola
  •  250 g de brossat
  • 1/2 tasseta de llet
  • 3 ous
  • Canyella

Començam estenent la làmina de milfulls damunt un motlo per forn i la picam amb una forqueta perquè no infli massa.

Després tallam els persimons a làmines i els col·locam damunt la massa de milfulls.

A part, posam dins una font el gorgonzola, els ous, el brossat, la llet i la canyella; ho mesclam tot fins que ens quedi una elaboració cremosa. Ho abocam tot per damunt els persimons i ho enfornam amb el forn calent a 180 °C durant uns 45 minuts.

darreres notícies

et pot interessar

50 anys de Davallament damunt el replà