Ingredients
· 4 albergínies retxades mitjanes
· 2 cebes vermelles
· 4 cullerades de pinyons
· 2 cullerades de moraduix
· Vi blanc
· Sal
· Oli madurat amb all
· Pebre bo
· Embolcall vegetal d’algues
Començam rentant, pelant i tallant la ceba fineta. La posam dins una greixonera amb un poc d’oli d’oliva amb all i la cuinam una mica sense que es dauri.
Continuam rentant i tallant a cubs petits les albergínies i les afegim a la greixonera quan la ceba es comenci a transparentar, i remenam fins que estiguin ben blanetes i mesclades. Hi afegim sal.
L’albergínia s’anirà desfent, i en uns 45 minuts estarà llesta.
Després afegirem els pinyons, el moraduix, el prebe bó i un raig de vi blanc; ho deixam reduir uns deu minuts i rectificam el punt de sal.
Deixam que refredi bé durant unes hores i ho embotim dins l’embolcall vegetal d’algues i deixam que reposi. Hem de tenir en compte que no és un producte carni curat i la durabilitat és més aviat curta.
* Nota: l’embolcall vegetal és un producte destinat a substituir el budell en receptes veganes i vegetarianes. Té molta durabilitat i és perfectament comestible. En podreu trobar fàcilment a botigues especialitzades en alimentació vegetariana