11.9 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimecres, 8 gener 2025

Ingredients:
-1 kg de bledes
-4 patates grosses
-6 alls
-1 ceba groga
-1 culleradeta de tap de cortí
-1 culleradeta de sal
-3 cullerades de farina de ciuró
-1/4 l de brou de verdures
-1 cullerada de vinagre
-Pebre bo
-Oli d’oliva verge


Rentam bé les bledes i els llevam els tronxos, les tallam a tires gruixades i les bullim amb aigua i sal dins una greixonera un quartet d’hora. Les degotam bé i les reservam.
Dins una greixonera hi posam un bon raig d’oli per fregir i hi posam les patates rentades, pelades i tallades a rodanxes no gaire gruixades amb la ceba tallada fineta. Ho remenam bé i les deixam coure uns quinze minuts a foc mitjà-alt. Llevam l’excés d’oli i ho reservam.
Amb un parell de cullerades del mateix oli fregim els alls sense pell i premsats. Els treim en estar daurats i els reservam.
Fonem el tap de cortí dins una tasseta d’aigua i el reservam.
Posam les bledes dins la greixonera, amb un poc més d’oli de les patates i les sofregim una mica.
Quan estiguin sofregides, hi abocam l’aigua amb tap de cortí. També hi afegim les patates i la ceba i ho deixam uns cinc minuts, mentre ho remenam sense rompre les patates.
Dins un recipient hi abocam la farina de ciuró, el brou de verdures i el vinagre, després ho batem bé.
Amb el forn a 180 °C abocam les patates amb ceba i bledes dins una font de test, les repartim bé i hi posam la mescla de farina i brou de verdures per damunt, que quedi tot ben banyat.
Ho enfornam uns 20 minuts i ho servim calent. ● Jaume Martorell

darreres notícies

et pot interessar