15.4 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dijous, 19 setembre 2024
Aguiat mariner
Foto: Diari de Mallorca

Ingredients

Per al flam:

· 500 g de sípia

· 4 gambots

· 4 patates grosses

· 1 ceba mitjancera

· 4 alls

· 1 pebre verd

· 2 tomàtigues madures

· 1 fulla de llorer

· 100 ml de vi blanc

· 800 ml de brou de peix

· 1 culleradeta de pebre bord

· Oli d’oliva verge extra

· Sal

· Pebre bo

Pelam i tallam la ceba i els alls. Llavors, tallam també el pebre en trossos petits i, amb un poc de sal, ho sofregim tot dins una paella amb oli d’oliva a foc mitjà-baix. L’hi tenim entre vuit i deu minuts.

Pelam i trossejam la tomàtiga i, en estar a punt el sofrit, l’hi afegim amb una fulla de llorer. També hi posam la sípia. Ho deixam coure devers cinc minuts i després hi afegim la culleradeta de pebre bord. Ho remenam bé anant alerta que no es cremi. Hi abocam el vi i deixam que s’evapori.

A part, pelam i tallam les patates a cantons. Les afegim a l’aguiat amb el brou de peix i un poc més de sal. Ho deixam coure devers 35 minuts.

Finalment, hi posam els gambots i ho deixam coure devers set minuts més. Ho servim calent

darreres notícies

et pot interessar

Xavier Rosselló Lozano, Investigador clínic de l’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears, cardiòleg de l’Hospital Universitari de Son Espases i professor associat de la UIB

“La consulta amb el cardiòleg, tal com l’entenem, s’hauria d’abolir”