Ingredients
Per al flam:
· 500 g de sípia
· 4 gambots
· 4 patates grosses
· 1 ceba mitjancera
· 4 alls
· 1 pebre verd
· 2 tomàtigues madures
· 1 fulla de llorer
· 100 ml de vi blanc
· 800 ml de brou de peix
· 1 culleradeta de pebre bord
· Oli d’oliva verge extra
· Sal
· Pebre bo
Pelam i tallam la ceba i els alls. Llavors, tallam també el pebre en trossos petits i, amb un poc de sal, ho sofregim tot dins una paella amb oli d’oliva a foc mitjà-baix. L’hi tenim entre vuit i deu minuts.
Pelam i trossejam la tomàtiga i, en estar a punt el sofrit, l’hi afegim amb una fulla de llorer. També hi posam la sípia. Ho deixam coure devers cinc minuts i després hi afegim la culleradeta de pebre bord. Ho remenam bé anant alerta que no es cremi. Hi abocam el vi i deixam que s’evapori.
A part, pelam i tallam les patates a cantons. Les afegim a l’aguiat amb el brou de peix i un poc més de sal. Ho deixam coure devers 35 minuts.
Finalment, hi posam els gambots i ho deixam coure devers set minuts més. Ho servim calent