17.3 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 18 octubre 2024

El pròxim 9 de juny tenim una cita amb les urnes per elegir els nostres representants al Parlament Europeu. Unes eleccions en què ens jugam molt, perquè estan en joc la democràcia i el futur de tota una generació. De fet, al voltant del 80 % de la legislació que ens afecta s’aprova al Parlament Europeu.
Diumenge hem de triar entre que torni el passat obscur o continuar avançant en drets i llibertats, en una Europa social i feminista, que pensi en els joves i en propostes contra el canvi climàtic, i que doni respostes als problemes reals com els de l’habitatge o el de la massificació turística.
Votar socialista servirà per aturar els governs de dreta extrema i d’extrema dreta, que impulsen polítiques de retrocés en drets i llibertats i que fan de la minva de la qualitat democràtica el seu estil polític.
Votar socialista és la garantia de posar fre a la deriva dretana que pretén esborrar la memòria històrica del nostre poble i arraconar les singularitats dels pobles d’Espanya i d’Europa.
Votar socialista suposa plantar cara a una dreta salvatge que es dedica a mentir i insultar, però, sobretot, és per aconseguir una Europa més verda, més justa, més feminista, més igualitària i defensora a ultrança de la pau.
Els socialistes tenim clar que la riquesa generada pel turisme s’ha de redistribuir de forma justa i que s’han de defensar els drets de les persones treballadores. Alhora, s’ha d’apostar pel decreixement turístic, pel transport públic i per la protecció del territori. És a dir, tot el contrari al que fa el PP. De fet, la presidenta Prohens acaba d’aprovar un decret llei que permet construir en sòl rústic i la legalització de les construccions il·legals en rústic.
Davant les mentides i l’absència de propostes, el PSOE es presenta a les eleccions amb la convicció ferma de la defensa i millora de la democràcia. Una democràcia que la generació dels nostres padrins varen defensar en molts casos amb la seva vida. No podem permetre que la ultradreta destrueixi aquest noble bagatge des de dins les institucions comunitàries.
En definitiva, ens jugam una Europa que lluiti contra la massificació i tengui com a prioritat l’accés a l’habitatge, qüestions que necessiten una resposta europea, progressista, socialdemòcrata, amb una Europa que reconegui les peculiaritats de la insularitat per competir en igualtat de condicions amb la resta de territoris.
Fa més de dos mil anys que l’historiador grec Tucídides afirmà amb orgull que la democràcia d’Atenes constituïa un model envejable per a la resta d’estats. El pròxim diumenge, facem que la democràcia europea continuï essent aquest model de convivència, llibertat i igualtat.
El pròxim diumenge, vota PSOE!

darreres notícies

et pot interessar