15.4 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dijous, 19 setembre 2024

L’any 1937, Aurora Picornell i unes amigues seves varen ser assassinades i tirats els seus cossos a una fossa del cementeri de Manacor. Vuitanta anys després, gràcies a la llei de memòria històrica aprovada per les forces progressistes del Parlament Balear, les seves restes varen ser recuperades, identificades i enterrades dignament.

La setmana passada, al Parlament, ara controlat pels feixistes de Vox i el Partit Popular, varen aprovar una nova llei que impedirà que aquestes operacions per donar una sepultura digna a les víctimes del franquisme puguin continuar en el futur.

Al mateix Parlament, el mateix dia, la secretària segona de la cambra, la felanitxera Mercedes Garrido, i la secretària segona, Pilar Costa, ambdues socialistes, varen protagonitzar un incident amb l’impresentable president, avalat amb els vots de Vox i el Partit Popular, que ha estat objecte de comentaris per part de tots els mitjans de comunicació de l’Estat.

És possible que, tants anys després, hi hagi votants que donin suport a uns partits que, encara ara, s’oposen a recuperar i a dignificar unes persones assassinades vilment per professar unes idees que avui són acceptades plenament a tots els països de l’Europa democràtica? • Jaume O.

darreres notícies

et pot interessar

Xavier Rosselló Lozano, Investigador clínic de l’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears, cardiòleg de l’Hospital Universitari de Son Espases i professor associat de la UIB

“La consulta amb el cardiòleg, tal com l’entenem, s’hauria d’abolir”