23.6 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dijous, 19 setembre 2024

Els que comanden a l’Ajuntament tenen una manera de fer les coses improvisada, i únicament encerten quan rectifiquen.

Aquesta setmana, amb satisfacció hem sabut que, tot i que molt tard, finalment la batlessa i la comparsa han rectificat, i han executat la nostra iniciativa que demanava que el carrer Jaume I de Felanitx passàs a ser d’un sol sentit.

Aquest carrer té un tram molt estret que, sumat al desnivell, dificulta la convivència entre vianants i vehicles. No disposa de voravies i obliga a usar part de la calçada per caminar, pel fet que la majoria de les cases tenen timbes davant els seus portals. A més, alguns veïns tenen dificultat per accedir a les cases, i sovint, els vehicles correctament aparcats sofreixen danys.

Nosaltres, escoltant i donant resposta a totes les peticions que ens fan arribar, fa temps que vàrem demanar a l’Ajuntament que escoltàs les queixes dels veïns i veïnes d’aquest carrer i els aportàs una solució. Demanaven la necessitat de pacificar el trànsit, reduir el perill en l’encreuament de vehicles en un carrer amb els carrils de circulació inferiors a tres metres i mantenir l’estacionament de vehicles.

Amb tot, sorprèn que sigui ara que executin la solució, i no fa uns mesos, quan aquest tema estava d’actualitat. A aquell moment, la batlessa va dir que per a ella solucionar-ho no era prioritari ni urgent. Doncs ara hem passat de no ser-ho, a ser la primera mesura presa del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Felanitx.

Som conscients que la solució no era fàcil, però com sempre, la batlessa ha fallat en les formes. Hauria estat bé haver dialogat amb els veïns i no imposar, que res té a veure amb la llibertat que predica el PP.

A més, no s’entén que hagin eliminat un bon grapat d’aparcaments. Com és que quan el carrer era de doble direcció es pogués aparcar, i ara que és d’una sola direcció, suprimeixin aquestes places per a cotxes? No té sentit llevar aparcaments si el problema ja està resolt, que era el de la doble direcció.

L’altra qüestió és l’excés de velocitat. Ho han resolt posant un disc de velocitat màxima 30. Tristament, està clar que no serà efectiu per dos motius: un, que el carrer es costa per avall, i l’altra, sent ara d’únic sentit no hi ha obstacles davant els vehicles que hi circulin, i augmentaran la velocitat.

Nosaltres continuam reclamant que es posin ressalts que obliguen a reduir la velocitat.
Per acabar, volem concloure que, ara que es disposa d’un pla de mobilitat, es reordeni la circulació del barri de la Creu Nova, per donar solucions que garanteixin la seguretat i l’accessibilitat dels veïns i veïnes.

darreres notícies

et pot interessar