23.6 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dijous, 19 setembre 2024
Façana de l'Ajuntament de Felanitx

Després del rebombori pels comentaris a les xarxes socials amb la picabaralla entre Catalina Soler i Damiana Massutí, un dels punts de l’ordre del dia del Ple de dilluns va ser el canvi d’hora de les sessions. La Junta de Portaveus i la Comissió informativa se solen reunir habitualment una vegada al mes, la setmana anterior al Ple. En cas excepcional se’n fan més.

Fins ara, l’hora fixada eren les 9.30 del matí, però a la darrera Comissió Informativa per motius diversos no hi va poder assistir cap membre de l’oposició (tres partits i set regidors).

Sembla que els partits de l’oposició haurien manifestat que els aniria millor a les 8 del matí per després continuar amb la seva jornada laboral. Aquestes reunions no solen ser de gaire durada, més aviat són de tràmit.

Al Ple, la batlessa va intervenir dient que “l’equip de govern ens adaptarem a l’hora que l’oposició vulgui, cosa que no passava abans [referint-se a anteriors legislatures]”.
Miquel Rosselló (Bloc) va comentar que “la forma de garantir que el màxim de gent possible hi pugui assistir és que es facin l’horabaixa”, amb la qual cosa els socialistes també varen estar a favor. Però a la regidora de Vox li va millor el matí.

Posar-s’hi d’acord no era fàcil i es va fer un recés de deu minuts per intentar consensuar una hora. Passat aquest temps, la proposta de l’oposició va ser la idea inicial, a les 8.15 del matí. Així, per unanimitat de tots els regidors s’aprovà que es faran els dimarts a les 8.15 hores la setmana anterior al Ple o, si escau, quan sigui necessari.

Continua la tramitació per acabar la implantació de la recollida de fems

El Ple també va aprovar requerir informació prèvia als adjudicataris de serveis de la recollida de fems.

Així, s’adjudicarà a la Fundació Deixalles la recollida i el transport de voluminosos, mentre que a Melchor Mascaró se li adjudicarà el servei de vigilància i control de les àrees d’aportació vigilades i les deixalleries, a més de la gestió dels residus de les deixalleries i de la deixalleria mòbil.

Primeres dades del porta a porta

La batlessa va aprofitar el Ple per oferir les primeres dades quant a la primera setmana del nou sistema de recollida porta a porta i selectiu.

Així, digué que, amb relació als poals donats i el que s’ha recollit, la implementació va molt bé a Cas Concos, amb un 60 % d’efectivitat, mentre que a s’Horta és del 30 % i a Felanitx és del 25 %.

“Sabem que són dades dels primers dies i que encara falta molta feina per fer. Fins d’aquí a un mes o dos no es començaran a tenir dades objectives”, va dir la batlessa, que també va comentar que l’empresa ha de fer tota una sèrie de retocs en el servei respecte del que feia fins ara per adaptar-se a les necessitats de la ciutadania i passar per davant tots els domicilis, treguin fems cada dia o no.

A més, escara no ha arribat la flota de camions nous per fer la recollida més àgil i s’està a l’espera que les màquines agranadores noves arribin els pròxims dies.

Moció per millorar l’accessibilitat a les voravies

Per unanimitat es va aprovar una moció de Vox per tal de dur endavant un pla per eliminar les barreres arquitectòniques amb l’adaptació de les voreres i passos de vianants per a l’ús de persones amb mobilitat reduïda, persones amb TEA i per al desplaçament de persones amb cotxes per a nadons.

Es va dir que es faria feina a mesura de les possibilitats econòmiques de la Sala i que els carrers que s’adoben (com els des Juevert, sa Roca d’en Boira, sa Plaça, entre d’altres) ja es fa tenint en compte aquestes mesures.

També s’aprovà una moció del PP amb què s’insta el Govern central i el Consell de Mallorca que dotin els ajuntaments de mitjans per poder aplicar la Llei de benestar animal.

Dia de la Dona en la Ciència

Per primera vegada en molt de temps, es va poder consensuar una declaració institucional. Habitualment, Vox s’hi oposa, i després la resta de partits l’aproven com una moció d’urgència.

Així, amb el vistiplau de tots els partits, es va llegir una declaració institucional pel Dia Internacional de la Dona i la Nina en la Ciència, que va ser diumenge passat, dia 11.

 

darreres notícies

et pot interessar