15.4 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dijous, 19 setembre 2024
Solar que vol comprar l’Ajuntament en el 2021 per fer-hi aparcaments

Anuncia els vuit projectes més destacats, entre aquests, nous aparcaments a Felanitx.

El govern municipal ha marcat un full de ruta per als dos anys i mig que queden de legislatura. Hi ha alguns projectes ja començats i que s’han d’executar i d’altres que són nous. Als ja embastats, la deixalleria al polígon, la nova escola, la pista d’atletisme, l’aparcament del carrer de s’Aigo i la línia d’ajuda directa als comerciants, empresaris i autònoms per un import de 500.000 euros, s’hi ha de sumar tota una sèrie de noves inversions, algunes relacionades amb la mobilitat.

Els principals eixos són la compra de nous solars per fer-hi aparcaments, especialment el de l’entrada de Felanitx per la carretera de Campos; destinar 2,5 milions d’euros en dos anys a millorar carrers del municipi; comprar de l’edifici de ca ses Monges de s’Horta, que resoldria tenir un edifici municipal al poble; continuar amb la compra de solars per donar continuïtat a la plaça de Cas Concos. Dins els primers mesos del 2021 està prevista la reforma i reordenació del passeig Joan Estelrich. A les portasses de l’Hospici (que donen a la plaça de sa Sínia), està en projecte la seva reconversió en un espai polivalent, que podria ser cedit a les associacions perquè en facin ús, ja que és una demanda de fa molt de temps. També es projecta la restauració de l’antiga escola de Son Valls i compromís d’elaborar un projecte per estudiar quin ha de ser l’ús final. Finalment, també es remodelarà i modernitzarà la plaça de Cas Corso de Portocolom.

El batle, Jaume Monserrat, ha explicat que “és un plantejament inicial que pretén ser una realitat si no hi ha imprevistos que ens obliguin a deixar-los de banda per donar prioritats a altres necessitats més urgents”. El govern municipal marca com a finalitat que les inversions que es facin no suposin, “en la mesura de les possibilitats, cap càrrega fiscal per als ciutadans”.

Contribucions especials a sa Punta?
El batle també ha parlat d’altres actuacions a dur a terme. “Esperam donar solució al projecte de clavegueram de la urbanització sa Punta, un projecte que preocupa pel cost que suposarà per al consistori. Es valorarà si s’han de posar contribucions especials als veïnats o si ho assumirà tot l’Ajuntament. S’ha encomanat un estudi per saber com actuar”. L’objectiu és aconseguir que aquesta zona estigui dotada de clavegueram després de tants anys de parlar-ne.

Una altra iniciativa que tenen damunt la taula és el projecte de l’Auditori Municipal, “hi ha un avantprojecte que remodela l’Auditori existent, valorarem ser valents i fer-lo a un altre indret per fer-ho més funcional”, ha comentat el batle.

darreres notícies

et pot interessar

Xavier Rosselló Lozano, Investigador clínic de l’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears, cardiòleg de l’Hospital Universitari de Son Espases i professor associat de la UIB

“La consulta amb el cardiòleg, tal com l’entenem, s’hauria d’abolir”