15.4 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dijous, 19 setembre 2024
Imatge dels terrenys de sa Punta a Portocolom
Imatge dels terrenys de sa Punta a Portocolom

L’Ajuntament invertirà dos milions d’euros del romanent de tresoreria (el superàvit que acumula dels anys anteriors) per a dotar de xarxa de clavegueram a la urbanització de sa Punta de Portocolom. Aquest és un dels projectes que el consistori arrossega des de fa anys. L’elevat cost de l’obra i tota la tramitació burocràtica que comporta per la zona (que és prop d’un ANEI) ho ha anat retardant. En alguna ocasió, fins i tot, s’ha parlat de fer les obres imposant contribucions especials als propietaris dels immobles.

Ara l’objectiu és poder començar les obres el 2021 si no hi ha més entrebancs de peticions d’informes per part d’altres administracions. Sa Punta és un nucli urbà consolidat al Port que encara no compta amb clavegueram i és necessari que els residents puguin comptar amb aquest servei, ja que actualment han de fer servir pous negres.

Per dotar de clavegueram la zona, a més de la canalització pels carrers de la urbanització, s’haurà de construir una estació impulsora en un terreny privat fora de domini públic, just darrere la platja del Babo, una estació que quedaria connectada al tub existent per davall l’actual carretera que du al Babo i fins al Riuetó.

El batle, Jaume Monserrat, ha explicat que “fa un any que s’està a l’espera de l’informe favorable de Recursos Hídrics depenent de la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear”. Per aquest motiu, ha demanat al conseller Miquel Mir “la màxima celeritat en l’elaboració d’aquest informe per poder començar les obres com més aviat millor”.

darreres notícies

et pot interessar

Xavier Rosselló Lozano, Investigador clínic de l’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears, cardiòleg de l’Hospital Universitari de Son Espases i professor associat de la UIB

“La consulta amb el cardiòleg, tal com l’entenem, s’hauria d’abolir”