Després de dos anys de parèntesi per la covid, la normalitat (la vella, no la nova) va recobrant el seu perfil. Dos anys que, ara ho comprovam, no han servit per replantejar el més mínim ni el model econòmic ni les seves conseqüències.
Una d’aquestes conseqüències és i ha estat la massificació i saturació dels espais naturals que encara conservam. Al nostre municipi no hi ha indret que representi millor aquesta degradació que s’Algar. No hi ha millor exemple del que l’incivisme d’alguns i la deixadesa per part de l’Administració pot aconseguir. S’Algar s’ha convertit en un pàrquing per a caravanes durant tot l’any, un tipus d’activitat la qual, a més de no estar permesa, genera un impacte important sobretot pel que fa a la generació de residus. S’Algar és una platja verge, i com a tal no compta amb els serveis necessaris per dur a terme una activitat com aquesta. Ni els té ni els ha de tenir, si la volem conservar com cal. Què farà l’Ajuntament? Farà res per posar fi a aquesta pràctica il·legal?
Però és que la massificació ja havia arribat a s’Algar molt abans que les caravanes. La imatge de l’esplanada convertida en un gran aparcament o dels cotxes ruixant la pols del camí sobre el qui, per convicció o per necessitat, hi van a peu no és precisament una novetat. Què passarà entrat l’estiu, quan la temporada turística estigui en el seu punt àlgid, i s’hi ajuntin les caravanes i tota la corrua de cotxes? No importa posar-se gaire imaginatiu per preveure el desbordament que ens ve a sobre.
Des del Bloc consideram que l’única mesura que pot evitar aquest desastre i preservar s’Algar com un entorn natural privilegiat ha de ser el tancament del camí als vehicles motoritzats. Quan la gestió va ser responsabilitat del Bloc, ja es va fer una primera passa important limitant la zona d’aparcament. Ara cal fer una passa més. És responsabilitat de tots cuidar el nostre patrimoni natural.