18.5 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 18 octubre 2024

Vull expressar la meva satisfacció envers aquesta mesura que prepara el Govern Balear (Sra. Presidenta Marga Prohens) per a aquesta tardor.

I per què estic tan content? Idò perquè si finalment el decret llei tira endavant, aquesta vegada serà com si m’hagués «tocat la loteria», i ara m’explico. En primer lloc, tenc dos fills que cerquen a la desesperada un lloc on poder viure; en segon lloc, tenc un local tancat que no aconsegueixo llogar i que penso que compleix els requisits per a què es pugui reconvertir en habitatge. Seria una bona solució per a un dels meus fills.

Però encara ens faltaria un altre miracle, ja que trobar un habitatge s’ha convertit en una proesa. És un miracle si el trobes i al mateix temps una «condemna» per a tota la vida, ja que la signatura de la hipoteca es converteix en una «cadena perpètua», sense voler frivolitzar amb aquesta expressió.

És urgent que es prenguin mesures per a pal·liar aquest problema gravíssim, endèmic a les Illes Balears. L’accés a l’habitatge; però no a l’habitatge vacacional, ni de luxe, ni especulatiu, sinó el primer habitatge, els dels nostres joves, l’habitatge per als que hem nascut aquí, vivim i feim feina aquí.

Per altra banda, l’aprovació del Decret Llei pot significar donar una sortida a molts de locals en desús que trobo que no donen gens de bona imatge. El perill és que aquests locals puguin esdevenir un immoble més amb el qual especular les persones i  els ens amb molts de doblers.

Espero que l’Ajuntament de Felanitx, arribat el moment, tengui en compte el nou Decret Llei per així facilitar poder fer aquestes reconversions • Un felanitxer que ara veu un poc «el cel obert».

darreres notícies

et pot interessar