22.8 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dilluns, 16 setembre 2024
Imatge dels polítics de Felanitx al Pla de sa Sini a Portocolom

L’equip redactor del projecte de l’immoble d’ús municipal a les cases del Pla de sa Sínia ha mostrat als tècnics del Consell quina seria la distribució de les dues plantes de l’edifici, una proposta consensuada amb el consistori. És una primera proposta que preveu, a la planta baixa (l’antic restaurant Sa Sínia), una sala principal on es durien a terme activitats per a la ciutadania i associacions, dues sales de reunions, despatxos, bany i magatzem. A la primera planta hi hauria una sala principal, on s’ubicaria la biblioteca, una zona infantil, una àrea de revistes i diaris, a més d’un magatzem i bany.

El Consell –que té competències en matèria de biblioteques– proposarà a l’Ajuntament, basant-se en la població del municipi, si és millor crear una biblioteca central o un punt de biblioteca que depengui de la de Felanitx. També ha demanat al consistori que estudiï si vol implantar altres punts de biblioteca als altres nuclis de població i que els espais més amples siguin diafans, ja que permeten més diversitat d’activitats i és el que actualment estan fent a molts de pobles.

Des del consistori destaquen que comptar amb aquest edifici a primera línia, quan estigui rehabilitat i en funcionament, serà molt beneficiós per als ciutadans de Portocolom, ja que permetrà reestructurar els espais municipals que hi ha al poble.

A la visita hi han assistit el batle, Jaume Monserrat i Maria Mesquida (en aquests moments encara era la regidora de Biblioteques).

Aquest immoble, del conjunt de la illeta, és l’edifici que compta amb el nivell més alt de protecció al catàleg municipal, així com el que té una estructura més ben conservada. Data dels anys 1950.

darreres notícies

et pot interessar

Xavier Rosselló Lozano, Investigador clínic de l’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears, cardiòleg de l’Hospital Universitari de Son Espases i professor associat de la UIB

“La consulta amb el cardiòleg, tal com l’entenem, s’hauria d’abolir”