18 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dissabte, 21 setembre 2024

El 2021 els contribuents del municipi veuran reduïts en un 2 % els rebuts de l’Impost de Béns Immobles (IBI), tant per a propietats urbanes com en sòl rústic. El govern municipal (PI-PP-GM) ha aprovat, amb l’abstenció de l’oposició (Bloc, PSOE, Vox i UP), rebaixar el tipus impositiu a aplicar. L’oposició s’ha abstingut criticant la rebaixa, qualificant-la de “simbòlica i ridícula, que no ajudarà les famílies, però sí als grans tenidors d’immobles”. Un 2 % significarà -expliquen- en la majoria de casos, una rebaixa d’entre 4 i 12 euros per immoble. Per la seva banda, la regidora d’Hisenda, Melanie Mesquida (PI), ha defensat la proposta argumentant que “és una quantia petita, però moltes quantitats petites en fan una de gran”. Catalina Soler (PP) ha afegit que “ningú dels que estau a l’oposició en cap moment heu presentat alguna proposta per rebaixar-lo”. I els va instar que en presentin una “i l’estudiarem”.

Maria Vidal (Vox) digué que “damunt paper queda molt bé, però quan fas números és ridícul”. Per Caterina Ramon (UP), “és un augment molt poc significatiu. Per una família que no té gaire immobles no li suposarà gran cosa”. Miquel L. Mestre (Bloc) considera que la mesura “és desencertada” i que “s’hauria d’ajudar més les famílies que ho necessiten”. Per a Xisco Duarte (PSOE), “és una maniobra d’estètica per fer creure el que no és i per sortir als diaris a justificar que ho baixen. Un 2 % és una misèria”, digué.
L’impost de circulació

D’altra banda, el plenari extraordinari celebrat divendres a migdia, també va aprovar –amb l’abstenció de PSOE i tots els altres vots a favor– rebaixar en un 75 % l’impost de circulació als vehicles que funcionen amb energies renovables (elèctrics) i també als híbrids. “No n’hi ha gaire, però així incentivarem la compra d’aquests vehicles menys contaminants per al medi ambient”, comentà Melanie Mesquida. Miquel Lluís Mestre (Bloc) aplaudí la iniciativa, que “va d’acord amb el pla d’acció contra el canvi climàtic que va aprovar aquest Ajuntament fa un any”, i els va instar a continuar incorporant mesures d’aquestes.

darreres notícies

et pot interessar