24.9 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Diumenge, 8 setembre 2024
Regidors del Bloc i consellers de Més, davant l’entrada de l’aparcament
Regidors del Bloc i consellers de Més, davant l’entrada de l’aparcament

Més per Mallorca i el Bloc per Felanitx han presentat dues denúncies, davant l’Agència de Defensa del Territori (ADT) i l’Ajuntament, en què demanen la paralització i clausura “de l’aparcament il·legal que l’empresa concessionària de platges explota de manera fraudulenta”. El portaveu de Més al Consell, Jaume Alzamora, i el portaveu del Bloc a la Sala, Miquel Lluís Mestre, han explicat davant el portell de l’aparcament que la seva explotació “és especialment greu, ja que està ubicat en una Àrea Natural d’Especial Interès (ANEI) i, per tant, compta amb una protecció especial”. 

Així, les formacions ecosobiranistes han demanat de manera formal, i a través d’una denúncia davant l’ADT, “la paralització de l’activitat i la clausura de l’aparcament”. 

Aquesta no és la primera vegada que aquest aparcament és motiu de polèmica i de denúncies. El GOB, fa uns anys, ja el va denunciar. També ha rebut altres denúncies.

Miquel Lluís Mestre ha criticat “la connivència del PP local que ha duit a terme canvis de circulació i senyalitzacions pensant només en el negoci del concessionari”. Segons Mestre, “l’aparcament i l’elevada afluència de vehicles no fa més que causar molèsties als veïnats de la zona que, a més, han de patir el tancament del camí de Cala Mitjana”.

Per afegitó –denuncien–, el passat 1 de juliol es va dur a terme una filmació a Cala sa Nau i es va instal·lar tot el set de rodatge dins l’aparcament. A més s’instal·laren banys portàtils que mentrestant han servit a les caravanes que hi pernocten.

De fet, aquestes caravanes i furgonetes adaptades donen maldecaps als veïnats, ja que segons han explicat tiren fems dins les parcel·les de veïnats que després els propietaris han de recollir. “No estaria malament que posassin contenidors”, va explicar un dels veïnats afectats. També han fet malbé els reixats per poder passar.

L’Ajuntament el regularitzarà

Abans de la roda de premsa de Més i el Bloc davant el portell, a les 11 del matí de dimarts, l’equip de govern de la Sala ja havia fet un comunicat en què anunciava que regularitzaria l’aparcament. La denúncia va entrar a la Sala dilluns devers les 19 hores.

En un comunicat, s’explica que “el departament d’Urbanisme ja ha iniciat els tràmits per a regularitzar la situació de l’aparcament. Després de la posada en marxa del decret de simplificació administrativa del Govern balear que regula els habitatges fora d’ordenació també inclou la possibilitat d’ordenar aquells aparcaments que puguin estar en sòl rústic o privat. Aquesta mesura amb la qual ja fa feina Urbanisme serveix per facilitar la mobilitat en èpoques de màxima afluència, amb una durada màxima de vuit mesos cada any, com pot ser el cas d’aquest de Cala sa Nau”.

Per al regidor d’Urbanisme, Jaume Monserrat, “sempre ha estat una preocupació per aquest Ajuntament l’afluència de cotxes a una zona de molt difícil circulació –com Cala sa Nau– a causa de l’amplada del camí, així que amb aquesta preocupació per un costat i la possibilitat que ofereix el decret del Govern per l’altre s’ha optat per iniciar els tràmits per ordenar i regularitzar aquest espai del municipi”.

darreres notícies

et pot interessar