21.8 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimarts, 22 octubre 2024
Moment de la inauguració del mural

Malgrat la pandèmia i la previsió de pluja, s’han pogut fer alguns actes per commemorar el Dia de la Dona, el 8 de març. Diumenge va ser un dia complet d’activitats. El matí una trentena de persones varen caminar pels carrers de Felanitx a favor dels drets de les dones portant la mascareta que els va facilitar l’Ajuntament, de color lila i amb el lema “Tots i totes som iguals. Eduquem en la igualtat de gènere”. Després de la foto de rigor a l’escalinata parroquial va començar el recorregut d’uns tres quilòmetres pel carrer del Rei Jaume I, enllaçant pel camí de Son Quelles, el Calvari i acabant el recorregut al Parc Municipal. La regidora d’Igualtat, Marta Cano, explicà que es tracta “d’un acte simbòlic per donar visibilitat al paper de la dona en tots els àmbits de la nostra societat”. A més de ciutadans, a la caminada s’hi sumaren regidors de la majoria de partits polítics, així com la directora d’IBDona del Govern balear, Maria Duran.

El mural
A migdia, a una de les parets del camp de futbol Es Torrentó-Mariona Caldentey Oliver, i sota l’organització de l’associació feminista Felanitx per la Igualtat, s’inaugurà un gran mural, obra de l’artista felanitxera Caterina Amengual Adrover. Ha estat col·locat just arran el nom de na Mariona, que des de fa uns mesos dona nom al camp de futbol.

Els participants a la caminada es varen fotografiar a l’escalera de l’església

Durant la setmana anterior, a classe, les escoles del municipi havien treballat sobre dues dones triades prèviament, ja fossen científiques, artistes, escriptores… felanitxeres i d’arreu del món. Les triades per cada centre varen ser les que na Caterina en dibuixà les cares a aquest mural que romandrà temporalment exposat i visible per a tots els que transiten per la carretera del Port. Felanitx per la Igualtat va llegir un manifest al·lusiu a l’efemèride i el mural col·locat en aquest indret.

Un moment de la caminada

L’horabaixa, al Conservatori de Música, la pianista felanitxera Neus Estarellas oferí un concert titulat Elles, en el qual interpretà peces creades per dones compositores.
A més, durant aquestes setmanes, l’Ajuntament, en col·laboració amb els col·legis i Felanitx per la Igualtat, organitzen diferents activitats, com ara concerts, conferències, tallers, obres de teatre, així com un concurs de microrelats en els centres escolars, tot a favor de la igualtat.

Dilluns, al Ple de l’Ajuntament, l’associació Felanitx per la Igualtat va llegir un manifest, es van debatre diverses mocions en relació amb la igualtat de gènere real i efectiva; una presentada pel PSOE, una altra a iniciativa d’UP i el Bloc, i una tercera presentada i aprovada per tots els partits polítics locals, excepte Vox.

Diumenge varen coincidir quatre dones al torn de dematí

darreres notícies

et pot interessar