16.7 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimarts, 22 octubre 2024
Sebastià Cruelles, agraïnt el guardó
Sebastià Cruelles, agraïnt el guardó

El Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida Sobrassada de Mallorca ha concedit la Medalla d’Or de l’entitat a l’empresari felanitxer, Sebastià Cruellas, en un acte solemne que va tenir lloc la setmana passada a Ciutat.

A la memòria justificativa per a la concessió del reconeixement s’explica que “Sebastià Cruellas va començar en el sector carni un parell d’anys abans d’assumir la direcció i la propietat d’Embotits Obrador, Can Manxa. Des de 2013 i fins a finals de 2022 va formar part com a vocal titular del Ple del Consell Regulador, tenint una vocalia molt activa, participativa i dinàmica; una aposta ferma per les arrels i les tradicions mallorquines i ha estat un impulsor de la Sobrassada de Mallorca de Porc Negre com a producte amb IGP, a més de representant de la cultura gastronòmica del nostre territori i la tradició dels nostres avantpassats.

En Sebastià és actualment el tastador més antic en actiu del nostre Panell de Tast: va participar en les jornades primigènies d’investigació, ja fa més de vint-i-tres anys, per crear la primera fitxa de tast de Sobrassada de Mallorca que recollís les peculiaritats del Porc Negre Mallorquí.

Ha participat des de llavors, en més de 200 sessions de tast i contribuït a l’evolució de la fitxa de Tast, la creació de la guia, del tractament de dades sensorials i contribuït en els estudis d’investigació que s’han dut a terme fins a arribar a la sistemàtica de tast actual, objectiva i pionera a Espanya.

Sebastià Cruellas no només és un bon coneixedor del món de l’elaboració de sobrassada sinó que també va inscriure des de l’inici la finca Son Roig Bo, per tal de tancar el cercle i elaborar la pròpia matèria primera de les seves sobrassades.

És una finca tradicional que permet l’engreix tradicional a lloure dels animals i l’aprofitament dels recursos habituals del camp mallorquí, garroves, figues i pastures.

És un ferm convençut de la importància de mantenir els tres pilars que sustenten el projecte de sobrassada de Mallorca IGP, com a producte de qualitat, tradicional i de territori.
Per tot això, per la seva gran labor en l’engrandiment i coneixement de la Sobrassada de Mallorca, es considera meritori de la màxima distinció de la Indicació Geogràfica Protegida «Sobrassada de Mallorca»: la medalla d’or”, s’explicà a la celebració de l’acte.

darreres notícies

et pot interessar