Ingredients:
· 1/2 pollastre de corral
· 1 ceba grossa
· 1/2 pebre vermell gros
· 5 o 6 alls
· 1 pastanagó gros
· 1/2 tassó de vi blanc
· 1 nyora o pebre xoricer
· 1 fulla de llorer
· 1/2 culleradeta de farigola
· Oli d’oliva verge extra
· Sal
· Pebre bo
Elaboració:
Netejam de pell i grassa el pollastre, el trocejam i salpebram.
Posam oli d’oliva dins l’olla ràpida i en ser calent hi afegim els alls laminats, el pebre vermell i el pastanagó trossejats; ho sofregim i hi afegim la ceba feta trossos i la nyora neta sense llavors (o pebre xoricer, si escau).
Quan la ceba sigui cuita hi afegim el pollastre i ho cuinam fins que estigui dauradet, hi afegim el vi i deixam que s’evapori devers dos o tres minuts. Llavors tapam el pollastre amb aigua i hi incorporam la farigola, el llorer i un poc de sal. Tapam l’olla ràpida i deixam coure uns trenta minuts a partir del moment en què la vàlvula s’aixequi (un quart si el pollastre no és de corral).
Passat aquest temps treim el pollastre, la nyora i el llorer i passam el restant per la batedora. Hi reincorporam els trossos de pollastre i deixam reduir a foc alt uns minuts perquè espesseixi.