15.4 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dijous, 19 setembre 2024
Foto: https://www.elperiodicomediterraneo.com/

Crema primaveral. Entrant

· 450 g de bledes de tronxo vermell
· 300 g de calçots
· 50 g de brots fonoll molt tendres
· 3 alls
· 3/4 de litre d’aigua
· 1 culleradeta d’anet o fonoll pudent (eneldo)
· 1 cullerada de cafè de comí
· Sal
· Pebre

Començam llevant els tronxos de les bledes i pelant els calçots i els alls. Tallam els calçots i les bledes a trossos no gaire grossos i esclafam els alls amb ajuda d’una cullera.
Dins una greixonera sofregim amb oli d’oliva verge els alls, hi incorporam els calçots i les bledes; hi posam sal, pebre i les espècies i el fonoll. A foc molt baix ho sofregim uns minuts.

Després hi afegirem l’aigua i ho deixarem bullir devers mitja hora. Passat aquest temps, ho passam per la batedora a fi que quedi amb la consistència cremosa que volem.
Ho servim calent i ho decoram amb una branqueta de fonoll tendre.

 

Canelons de bolets. Plat principal

· 20 canelons precuinats
· 250 g de xampinyons
· 250 g de xiitake
· 250 g de gírgoles de card
· 150 g de xampinyons portobel·lo
· 150 g de trompetes negres (es compren deshidratades, el pes és de bolets ja hidratats)
· 100 g de pistatxos torrats
· 150 g de pipes de carabassa pelades i torrades
· 4 cebes grosses
· Beixamel al gust (aproximadament mig litre)
· 150 g de formatge grana padano en pols
· Sal negra (és una sal que du carbó, de venda en grans superfícies)

Pelam i tallam les cebes a daus, netejam bé tots els bolets, els tallam menuts i trituram els pistatxos i les pipes de carabassa. Ho mesclam tot dins una font, hi afegim sal negra i ho tornam a mesclar.

Reservau 100 ml de beixamel i la mesclam amb la resta de continguts de la font.
Farcim els canelons, els cobrim amb una capa de beixamel, i els empolvoram amb el formatge per damunt.

Per acabar, els posam dins una greixonera quadrada de test i els enfornam a 200 ºC fins que estiguin daurats.

Rosses de llimona

2 llimones
3 ous grossos
150 g de farina
130 g de sucre
150 g de margarina
100 g de confitura de llimona

Les rosses són les germanes blanquetes del brownie americà, servides normalment, com aquest, en petites porcions quadrades.

En primer lloc posam dins una font els ous amb el sucre i els batem amb les varetes fins que augmentin considerablement de volum. Hi incorporam la margarina, la ratlladura de la pell de les dues llimones i el suc d’una. Després hi afegim la farina (prèviament tamisada) i ho mesclam bé.

Ho posam dins un motlo d’uns 20 cm i ho enfornam, amb el forn prèviament calent, a 180 ºC durant trenta minuts.
Finalment treim el motlo del forn, cobrim el pastís amb una fina capa de confitura de llimona, el tallam a porcions quadrades individuals i les servim. Ho acompanyam d’un parell de maduixes fresques.

darreres notícies

et pot interessar

Xavier Rosselló Lozano, Investigador clínic de l’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears, cardiòleg de l’Hospital Universitari de Son Espases i professor associat de la UIB

“La consulta amb el cardiòleg, tal com l’entenem, s’hauria d’abolir”