Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dijous, 19 setembre 2024
L’equip de Iforavila Àrids i Serveis Gravera Ca n’Alou

L’equip Balear femení ha fet història. Després de molts d’anys, en el retorn de l’equip a la màxima categoria del bàsquet balear, l’equip entrenat per Antoni Maimó “Goiet” ha superat totes les expectatives i ha finalitzat en una meritòria cinquena posició la lliga regular, competint tots els partits i aconseguint victòries de molt de mèrit.

Aquesta merescuda posició a la lliga classifica l’equip per disputar els encreuaments que donen accés a la Final a 4. En el nostre cas, l’equip s’enfrontarà aquest diumenge en partit únic a la pista del CB Sa Indioteria i el guanyador d’aquesta eliminatòria disputarà el Campionat de Balears el cap de setmana del 4 i 5 de maig.

Tot i la bona notícia del primer equip femení del club, ha estat un cap de setmana fluix en els resultats. Derrotes en partits importants del Balear masculí, del Júnior masculí a Eivissa o de l’equip Insular masculí per la mínima; també derrotes de l’Infantil femení a Pollença o del Mini masculí de Lliga Especial en la doble jornada. Els que sí han sumat la victòria, dels equips que han competit, han estat el Mini femení A, el Mini masculí B i el Cadet masculí A.

CATEGORIA PREMINI

Iforavila Restaurant Es Símbol

BC Santanyí

Després d’algunes setmanes aturades, a la fi, les nostres nines de Portocolom tornaren a la competició. Bon partit de les nines, sobretot en defensa amb continus canvis i intentant vendre cares les cistelles rivals. En atac aconseguírem algunes jugades col·lectives interessants. A continuar fent feina i a pujar el nostre nivell dia a dia! Enhorabona!

CATEGORIA MINI

Iforavila Ladrillerías Mallorquinas B 63

BC Santanyí 42

Partit intens del Mini masculí B a casa davant els companys de Santanyí.

Una sortida a pista molt poc intensa per part nostra ens posava per davall en el marcador. No estàvem concentrats i el cúmul de males accions ens dificultava ficar-nos dins el partit.

A la segona part començàrem a canviar el “xip”, posàrem una marxa més en defensa i ens centràrem molt més en atac, cercant les millors opcions. Un darrer quart molt bo per part de tot l’equip ens dugué a treure l’avantatge del partit. Un dia que serveix d’aprenentatge de cara a les pròximes jornades. Seguim!

Imprenta Bahía San Agustín A 110

Iforavila Fuster & Fuster Construccions A 82

Derrota del Mini Masculí A a la pista de l’Imprenta Bahía San Agustín, una de les més complicades de la competició.

L’equip va sortir a jugar amb una molt bona actitud, amb ganes de competir i jugant un bon bàsquet. (19-13 al primer període). A partir d’aquí el Bahía anava a poc a poc augmentant l’avantatge. Els nostres, lluny de perdre la cara al partit, seguiren amb la mateixa actitud fins al final, per culminar així segurament el millor partit dels que duim de Lliga Especial tot i la derrota. Aquest és el camí.

Iforavila Fuster & Fuster Construccions A 97

CB Nord A 111

Dura derrota del Mini Masculí A a casa davant el CB Nord Alcúdia.

Una gran sortida a pista ens posava ràpidament per davant en el lluminós (20-14) però un mal segon període ens condemnava a anar la resta de partit a remolc. Ni l’actitud ni el joc eren dolents, però cada error que cometíem el pagàvem molt car. Als darrers minuts l’Alcúdia, amb un gran encert exterior i també fruit de la nostra desesperació, ampliava l’avantatge en el marcador, que havia estat molts minuts igualat. Es va intentar, però el rival va ser millor.

Som un grup fantàstic de jugadors, però necessitam reconèixer-nos com a equip i respectar alguns valors que transmet aquest meravellós esport: compromís, esforç i esperit d’equip.

CATEGORIA INFANTIL

Iforavila Construccions i Reformes Vives B 33

CE Santa Mònica B 78

Mal partit de l’Infantil masculí B en totes les fases del joc: tant en defensa, com en atac, concentració i, sobretot, i això és el més important, semblar un equip.

Un inici en què ja vàrem començar com quasi en tots els partits: amb una baixa intensitat i perdent moltes pilotes i amb errades defensives. Així, l’equip visitant, abans del descans aconseguí posar-se vint punts a dalt (14-34).

A la tornada del descans va continuar sent la mateixa tònica i l’equip visitant va continuar obrint l’escletxa al marcador fins al resultat final.

Continuarem treballant per afrontar de la millora manera possible els següents partits.

CB Pollença B 6️4

Iforavila Trànsfers Nicolau 4️4

Partit condicionat des del primer minut per les faltes. Els equips pollencins, com bé sabem, sempre s’han caracteritzat per l’agressivitat i la duresa en defensa, tot i que en més d’una ocasió fregant i sobrepassant l’excés. No obstant això, tot i l’agressivitat per part de l’equip rival, resulta que nosaltres vàrem cometre 12 faltes més (21 per l’equip local i 33 per l’equip visitant), acabant el partit amb 5 jugadores expulsades.

El partit resultà ser un cúmul d’impotència mesclada amb frustració davant unes rivals que, si bé és cert que jugaren millor, es varen veure amb moltes més comoditats a l’hora d’expressar-se dins pista, sobretot pel que fa a l’aspecte defensiu. Nosaltres, en canvi, molt lluny de voler excusar el nostre mal partit, ens vàrem veure molt més afectades per les condicions; unes condicions imposades de forma externa que varen sobrepassar l’aspecte psicològic de les nostres jugadores.

Necessitam aprendre a jugar a partir del que podem controlar i no sortir del partit tan fàcilment, tot i jugar davant unes condicions sobre les quals no podem fer res.

CATEGORIA CADET

Iforavila Accés Balear A 67

CD Madre Alberta A 54

Nova victòria del Cadet masculí A davant un rival que no ha abaixat els braços en cap moment.

Els nins han aconseguit jugar un bon bàsquet la majoria dels minuts, compartint i circulant la pilota en atac i cometent molt poques errades defensives.

Bona actitud de l’equip que ha fet un partit molt complet i que setmana a setmana creu i confia en la feina que es fa als entrenaments.

Enhorabona i a seguir!

LLIGA JÚNIOR INTERILLES

Bàsquet Sa Real 7️7

Iforavila Inturotel 6️7

Derrota del Júnior masculí a la complicada pista de Sa Real d’Eivissa, un equip que ha realitzat un molt bon bàsquet.

Tot i estar conscienciats del tipus de partit que ens esperava per terres eivissenques, el primer parcial dels locals ens ha alterat el pla inicial. A partir d’aquí, un canvi d’actitud i de defensa de l’equip ha permès sumar un gran parcial al segon quart que ens donava una renda de nou punts al descans (29-38).

A la tornada de vestuaris, la forta defensa dels locals ens ha condemnat a perdre fins a 12 pilotes que es convertien a poc a poc en cistelles per acabar remuntant la nostra avantatge aconseguida. Una remuntada que ha enfilat el marcador fins al +14 per als locals en el darrer quart.

Tot i les circumstàncies externes al joc, l’equip ha tret forces per retallar la diferència quan faltaven poc més de 4 minuts, fins que un darrer parcial dels de taronja ha sentenciat el partit ja en la recta final del partit.

Cal reconèixer una vegada més l’actitud competitiva de tot l’equip, que no ha perdut en cap moment la cara al partit en una de les visites més complicades d’aquí a final de temporada.

LLIGA INSULAR MASCULINA

Iforavila Const. HLG 5️2

CB Santa Maria 5️3

Partit molt equilibrat, marcat al marcador final pels baixos percentatges en tir i la irregularitat dels nostres.

Després dels bons 10 primers minuts acabats amb un resultat de 18 a 9 res feia pensar que ens n’aniríem al descans per davall el marcador, i és que el seu segon parcial fou d’un escandalós 8 a 23, fruit de no poder sortir al contraatac de manera tan fluida com ho havíem fet als primers 10 minuts, i que ja s’intuïa que no teníem el nostre dia amb el tir exterior.

Tercer quart molt igualat al final, però marcat per un altre parcial de 0 a 11 al final dels tres minuts que ens tornava a obligar a remar fort per remuntar, cosa que aconseguírem, ja que arribàrem 4 amunt quan faltaven 2 minuts per acabar el partit, però una vegada més un parcial de 0 a 5 feu que acabàssim un baix al marcador i amb mal gust de boca per la sensació que amb un poquet més l’haguéssim guanyat.

LLIGA ESCRIBANO BALEAR

Iforavila Consfutur 65

La Salle Palma 71

La setmana passada se’ns presentava el partit de la temporada fins al moment pel Balear masculí.

Un Guillem Timoner ben ple, i moltes ganes de fer un bon partit per part dels nostres jugadors, igual que el nostre rival.

Després del bot inicial, la veritat és que ens va costar més minuts dels desitjats entrar en el partit, però ho aconseguírem. Fou un partit dur i rocós de principi a fi. Al tercer quart, fou on va arribar el nostre millor moment, i ens posàrem per davant en el marcador. Però de nou, al darrer quart, ens col·lapsàrem en atac i no aconseguírem vies senzilles direcció a cistella. D’aquesta forma i sense deixar de lluitar-ho en cap moment, finalitzà un gran partit amb victòria pels ciutadans.

Només ens queda agrair a tot el públic assistent el seu suport. Que no dubtin que fins a final d’any ens seguirem esforçant per fer-los sentir orgullosos de la feina feta.

Gràcies i conyac!

Iforavila Àrids i Serveis Gravera Ca n’Alou 73

Jovent Alaior Menorca 63

Darrer partit d’aquesta temporada del Balear femení a la nostra pista i comiat amb victòria, copa i puro, com dirien un temps. Visita de les menorquines amb la intenció de lluitar per millorar en la classificació. Un partit on hi havia molt en joc.

En aquesta lluita es pot dir que vàrem controlar el partit tot el temps, si bé, els avantatges sempre varen ser minsos, ja que les visitants varen mostrar unes ganes de lluita fins al final. El nostre joc ràpid a poc a poc va anar erosionant la resistència menorquina i les va obligar a protegir-se amb una zona, que no sense dubtes inicials amb un atac de manual, vàrem acabar obrint inicialment des del perímetre i vàrem acabar rematant amb el joc interior.

Victòria gaudida com a cirereta del pastís, després de tanta feina, i d’un any que es farà curt. Aquest equip ha aconseguit amb passes curtes els objectius que no es podien esperar al principi.

Volem donar les gràcies a tothom que ha participat en aquest projecte, que sou molts i moltes. Gràcies de bon de veres per ajudar-nos en els entrenaments i partits cada setmana. I a les jugadores una cosa: dilluns, carrera contínua, que encara en falta un més de partit… O més d’un!