setmanari d'interessos locals

Divendres, 18 octubre 2024
L’equip Insular masculí, després de la victòria, divendres

La temporada va acabant de mica en mica i es va definint el desenllaç de moltes de les competicions.

El passat cap de setmana va ser l’equip Júnior femení que va finalitzar la fase regular, amb només una derrota en tota la temporada, i que permetrà a l’equip jugar la final pel títol el pròxim diumenge 26 a Felanitx.

A més, destaca d’aquest darrer cap de setmana la victòria de l’Insular masculí a Son Servera o la de l’Infantil masculí A, que ha començat amb molt bon peu aquesta darrera fase.

CATEGORIA MINI

CB Joventut Llucmajor

Iforavila Cas Vilafranquer B

Bon inici de les nines, marcat per la concentració, la intensitat i l’actitud en els dos costats de la pista. Cap al final del partit, en el penúltim i sobretot en el darrer període, vàrem pecar d’una excessiva relaxació i una gran desconcentració, fet que no ens va permetre acabar el partit amb les millors sensacions possibles. Ens quedam especialment amb la primera meitat i amb l’aprenentatge de necessitar fer 48 minuts del millor bàsquet que puguem a tots i cada un dels partits.

Bàsquet Ciutat d’Inca

Iforavila Ladrillerías Mallorquinas B

Partit molt intens, el viscut dissabte de matí del Mini masculí B a Inca.

Un inici de partit poc favorable per la nostra part, en què vàrem sortir un poc adormits. Però això ens va servir per despertar i canviar l’actitud. A mesura que avançava el partit ens anàrem animant, fent una molt bona defensa que dificultava la comoditat en atac de l’equip rival, i ofensivament aconseguírem trobar les millors opcions.

Tot i la lluita i l’esforç de tot l’equip, no poguérem aconseguir la victòria, però quedàrem tots molt satisfets perquè vàrem fer molt bon partit. Sou molt grans, nins!

Iforavila Fuster & Fuster Construccions A 93

Bàsquet Pla A 117

Primer partit d’aquesta doble jornada per tancar la temporada. L’inici del matx fou igualat, amb intercanvi de cops entre els dos equips. Amb el pas dels minuts el Bàsquet Pla anava agafant avantatge, cada petit error que cometien el pagàvem molt car, 41-57 a la mitja part.

La segona part continuà amb la mateixa dinàmica: un equip superior que amb un ràpid i vistós joc col·lectiu anava ampliant l’avantatge en el lluminós. Els nostres, lluny de tirar la tovallola, competiren fins al final.

Bàsquet Manacor A 106

Iforavila Fuster & Fuster Construccions A 96

Derrota del Mini Masculí A en la visita al Bàsquet Manacor en un gran partit per part dels dos equips. Els locals ràpidament agafaven un ampli avantatge de 10-12 punts, que mantindrien fins al final. En els primers períodes arribàvem a un bon nivell defensiu, però ens faltava fluïdesa en atac, necessitàvem més mobilitat de la pilota i no estar estàtics sense aquesta. En el quart assalt retallàvem la diferència fins a només tres punts, però en el cinquè els manacorins, amb un gran encert en el tir, se’n tornaven a distanciar, i arribàrem així al final.

El darrer ball era aquest. Donam per acabada una difícil temporada i alguns també la seva etapa de minibàsquet. Un any complicat, en què les lesions no ens han respectat. Hem competit contra els millors equips de l’illa i ha estat dur, però acabam satisfets de la feina feta. Només hem sembrat la llavor del fruit que recollirem els pròxims anys.

CATEGORIA INFANTIL

CB Sa Cabaneta 55

Iforavila Construccions i Reformes Vives B 77

Partit en què començàvem gairebé adormits fins al descans, quan durant la primera part es veien errades defensives i ens desconnectàvem del jugador quan passava la pilota, cosa que feia que poguessin anotar fàcil. Sumat això a un mal balanç defensiu, ens n’anàvem al descans amb 26-25 en el lluminós. A la tornada del descans vàrem començar a ajustar el balanç defensiu, amb una mica més de duresa a la defensa de l’1×1 i una millor circulació de pilota ens permetia endur-nos la victòria cap a casa.

Ens queda continuar treballant per veure quines són les millors opcions per poder tirar a cistella i intentar mantenir la concentració des de l’inici fins al final del partit.

Alcúdia BC 55

Iforavila Trànsfers Nicolau 49

Partit marcat els quaranta minuts per l’actitud amb la qual vàrem decidir afrontar l’horabaixa, en què el rival més gran que vàrem haver de batre vàrem ser nosaltres mateixes. Si bé és cert que poguérem demostrar alguns detalls positius de col·locació defensiva, el fet és que si la major part de l’equip no tolera les seves pròpies errades, cada cop és més fàcil continuar cometent-les. No és l’errada el que ens fa mal, és la interpretació que en feim i com deixa que ens afecti. Tot això acaba suposant un malestar grupal i una sensació de tristesa i frustració molt gran.

La qüestió és que ens resulta molt difícil afrontar de forma correcta els partits realment complicats, ja que el respecte cap a nosaltres mateixes deixa molt a desitjar, cosa que suposa començar i acabar molts d’aquests partits complicats amb plors i sentiments de culpabilitat injustificats. Les nines saben que el dia que no s’obsessionen en les errades comeses juguen més bé que ningú, el que no sabem és tenir aquesta bona actitud en moments complicats.

Iforavila Obres i muntatges Toni Veny A 79

Sant Francesc Llops Inca 56

Partit en què vàrem anar de menys a més. Accions precipitades i perdudes de pilota constants ens feien anar més ajustats al marcador. Sortida del vestuari i canvi de xip. Aconseguírem agafar més avantatge i amb més coratge, movent la pilota vàrem aconseguir fer un forat dins la seva zona, que acabàvem amb cistelles fàcils.

Continuam!

CATEGORIA CADET

Iforavila Accés Balear A 51

CB Joventut Llucmajor 62

Partit al qual sortírem fent un escalfament molt fluix i que es reflectí en el partit. Perdudes de pilota i males decisions feien que els de Llucmajor agafassin avantatge en el marcador a partir del tercer quart. No va ser fins al darrer quart que els nins varen començar a moure la pilota i a córrer contraatacs que ens tornaven a enganxar al partit.

Hem d’aprendre i treballar que si volem competir hem de lluitar els quaranta minuts del partit.

CATEGORIA JÚNIOR

CD Madre Alberta 35

Iforavila Aleix Fusteria Felanitx 69

Darrer partit de la segona fase del Júnior femení, amb la visita a la pista on hem perdut l’únic partit en tota la temporada.

Sortida fluixa amb el rebot defensiu, però que gràcies a les nostres transicions ràpides en atac aconseguíem agafar una diferència de deu punts abans del descans. Xerrada al vestidor per corregir les errades d’intensitat més que de qualitat i una bona sortida a pista als dos darrers quarts, ens va fer agafar encara més diferència al marcador, i totes les jugadores varen sumar a l’equip.

Bona segona fase de les nines, i ara toca treballar per preparar la final de diumenge que ve per veure qui serà el millor equip de la competició.

CB Andratx 71

Iforavila Inturotel 54

Derrota del Júnior masculí Interilles en un partit fluix a la llunyana pista d’Andratx.

L’equip ha sortit molt concentrat al partit, amb intercanvi de cistelles que ens permetia anar comandant de mica en mica el marcador fins a la màxima de 6 punts al minut 15. A partir d’aquí, parcial de 9-0 per anar al descans amb un 34-31 i amb la sensació que donàvem massa facilitats en defensa.

A la tornada del vestidor, i curiosament quan ens hem proposat pujar la intensitat defensiva, més mal ens ha fet l’equip andritxol rompent el partit amb un gran ventall d’individualitats i una defensa zonal els quaranta minuts, que ha col·lapsat durant moltes estones el nostre joc. Ja en el darrer quart, una tímida reacció dels nostres jugadors pareixia que ens donava forces per continuar lluitant per estar dins el partit, però avui, a diferència d’altres dies, hem entregat les armes massa aviat.

Queden només dos partits per acabar la temporada i treballarem per afrontar-los amb les millors condicions possibles.

LLIGA INSULAR MASCULINA

Bàsquet Son Servera 55

Iforavila Const HLG 58

Ja se sap que quan jugam contra un equip entrenat per en Rafel Pastor haurem de suar de valent si volem acabar amb la rialla que et dona la victòria, i efectivament aquest partit no va ser una excepció. Però no ens precipitem i anem per ordre.

Com ja és tradicional, sortida en pista patrocinada per “Empanados Pérez” i 9 a 0 en contra al minut 5. Temps mort, canvi d’actitud i 15 a 10 “sin más” al final del primer quart. Parcial que els tornem al segon quart, 10 a 15 i empat a 25 al descans, descans que el públic aprofità per xerrar d’Eurovisió perquè el joc no donava molt de si.

El tercer parcial va ser quan vàrem tenir més encert i aconseguíem un màxim avantatge de set punts que molt generosament vàrem regalar amb dues badades defensives per arribar al darrer i definitiu quart amb 42 a 45, i aquí vàrem tornar a demostrar que nosaltres som de pel·lis de por i ens agrada l’emoció.

Arribam al darrer minut 48 a 55, i entre canvis defensius del mestre Rafel Pastor i que a nosaltres ens costa moltíssim saber jugar les darreres opcions, arribam a un 55 a 56 quan faltaven pocs segons, tirs lliures anotats per en Jaume Simó, victòria cap a Felanitx i a l’hora de fer el conyac més cares de por que d’alegria perquè érem conscients que havíem de tancar abans el partit i ens va venir d’un pèl.