Divendres, 18 octubre 2024

Cap de setmana molt exigent, amb victòries importants per a molts dels equips del club, que permet continuar lluitant pels diferents objectius. El Sènior Insular femení continua invicte i liderant el seu grup, igual que l’Infantil femení. Victòries importants del Balear femení i del Júnior masculí Interilles per seguir amb la seva escalada, i derrotes dels equips Sènior masculí del club.

CATEGORIA MINI

BÀSQUET SON SERVERA – IFORAVILA – CAS VILAFRANQUER B
Bon partit, el disputat per les Mini femení B a domicili. Això no obstant, l’excés de relaxació en el rebot defensiu ens va fer patir més del compte, regalant segones oportunitats de forma constant. Hem de destacar les ganes i l’esforç de les jugadores durant els 48 minuts de joc.

IFORAVILA – CONSTRUCCIONS FUSTER & FUSTER 82 – 30 UGUI LA SALLE PALMA
Victòria del Mini Masculí A davant UGUI, en un molt bon partit de tots els jugadors de l’equip.

Havíem demanat tenir més actitud defensiva i ser més intensos, i això és el que va marcar els primers 24 minuts de joc. Aquesta pujada d’intensitat en defensa respecte de setmanes anteriors ens feia controlar el rebot, robar una enorme quantitat de pilotes i sortir al contraatac ràpidament, anotant els 82 punts abans de la mitja part.

A partir d’aquí, la intensitat va baixar un punt, però les ganes continuaren intactes. Vàrem intentar que l’atac fos més posicional, compartint la pilota i cercant sempre la millor opció per finalitzar. De ben segur que si continuam per aquest camí ens ho passarem bé!

CATEGORIA INFANTIL BÀSQUET MANACOR B 44 – 73 IFORAVILA – TRÀNSFERS NICOLAU
Les nines disputaren un gran partit en la seva visita a Manacor. Pareix que, a mesura que passen les setmanes, ens entenem una miqueta més en atac, confiant més a l’hora de jugar en estàtic i tenint més paciència per tirar. Per altra banda, necessitam polir alguns detalls defensius que, sens dubte, les faran encara més bones jugadores.

IFORAVILA – CONSTRUCCIONS I REFORMES VIVES 0 – 51 SA POBLA BC
Derrota davant un molt bon Sa Pobla BC.

Des del primer minut, l’equip visitant tingué el partit controlat plantejant-nos una pressió en què hem tingut moltes dificultats per superar-la. Quan ho aconseguíem movíem bé la pilota, però no acabàvem de trobar la cistella. En àmbit defensiu, tant la defensa de l’1×1 com el rebot defensiu deixa molt per millorar.

Ens queda continuar fent feina i millorar en tots els aspectes.

IFORAVILA – OBRES I MUNTATGES TONI VENY 49 – 60 CB CIDE A
Partit de menys a més, en què era difícil aconseguir la victòria, ja que ens enfrontàvem a uns equips punters amb un gran físic.

Errades simples van fer que ens agafassin un poc de distància. Tot i això, continuaren lluitant i quedaren a -2 al descans. Seguírem fent el nostre joc, provocant diverses errades dels contraris, fins que a poc a poc s’encarrilaren i aconseguiren agafar una distància de 10 punts.

Cal destacar el gran esforç de cada un dels jugadors per lluitar cada pilota fins al darrer minut, i sobretot per aconseguir fer un bàsquet atractiu de cara al públic.

CATEGORIA CADET

CB SANTA MARIA 81 – 46 IFORAVILA – RAMADERS AGRUPATS
Partit complicat, en què les de Santa Maria sortiren molt motivades, amb una agressiva defensa pressionant, que ens va costar molt superar i ens va provocar constants pèrdues de pilota. Afegit a això, no vàrem poder mantenir una bona capacitat efectiva en atac i fallàrem tirs sota tauler i situacions que normalment sí que resolem.

Després del descans, millora notable tant en defensa com en atac en tots els aspectes esmentats, amb resultat parcial d’empat en el tercer i quart període. No obstant això, el matx estava sentenciat en els primers dos quarts.

CB JOVENTUT LLUCMAJOR 56 – 66 IFORAVILA – ACCÉS BALEAR B
Partit d’alts i baixos a la visita a Llucmajor, que acabà amb victòria per al Cadet masculí B.
L’inici pronosticava un partit ajustat. Tot i tenir bones sensacions amb atac, érem massa permissius en defensa, ja que permetérem tirs alliberats o poc defensats. Així i tot, anàrem al descans amb una diferència de +11 al lluminós, sabent que no estava tot fet i havíem de continuar lluitant si volíem sumar una victòria més.

A la tornada del descans ajustàrem la defensa i dificultàrem l’atac local. Ja als darrers 5 minuts del partit, pegàrem una estirada i aconseguírem una victòria còmoda.

BÀSQUET CALVIÀ A 66 – 53 IFORAVILA – ACCÉS BALEAR A
Després d’una primera part molt fluixa, sobretot en atac, l’equip va reaccionar després del descans, millorant positivament en atac i en el joc en general, i així guanyàrem els dos darrers quarts, tot i que no va ser suficient per sumar la victòria.

A la segona part, l’equip va demostrar que, si hi ha voluntat i consciència de millora, l’equip està cridat a fer un bon bàsquet i millorar com a jugadors individualment.

CATEGORIA JÚNIOR INTERILLES

UADIS 46 – 49 IFORAVILA-INTUROTEL
Tercera victòria consecutiva del Júnior masculí Iforavila – Inturotel a la sempre exigent pista de Sant Josep.

Partit en què han dominat la defensa per damunt de l’atac i en què els ciutadans han sortit molt més connectats que nosaltres, amb un parcial que ens ha posat contra les cordes de 21-11 en els primers minuts del segon quart. A partir d’aquí, reacció visitant, amb una gran defensa, que ha capgirat el marcador i ens ha fet arribar al descans amb un 27-32 a favor.

La segona part ha estat de màxima igualtat, quan cada cistella valia or i cada acció era crucial per al desenllaç. Dins tot això, vam aconseguir rompre el partit durant el darrer quart, i vam entrar al darrer minut amb un avantatge de 7 punts, que, en els instants finals fou suficient per sumar una nova victòria que ens permet tenir opcions a tot.

Dues setmanes sense competició, que ens serviran per preparar de la millor manera possible la visita a Maó.

LLIGA INSULAR MALLORCA

IFORAVILA – CONST. HLG 50 – 70 CB COLONYA POLLENÇA
Derrota molt clara del Sènior masculí Insular davant un rival directe que, gràcies a una major intensitat i encert, va dominar el partit de principi a fi, i arribàrem al descans amb un clar 28 a 48.

A l’inici del tercer quart, canvi defensiu i d’actitud, que va desconnectar els atacs visitants. El problema va ser que nosaltres tampoc arribàvem a anotar; al final del quart, -30 al marcador.

Als darrers deu minuts ningú va regalar res, continuant amb defenses molt fortes, però a la fi vàrem aconseguir imprimir velocitat al nostre atac i culminar alguna jugada de manera meritòria. Maquillàvem així una miqueta el resultat i no sortírem tan ferits psicològicament del partit, de cara a afrontar la difícil sortida dins la pista de l’Alcúdia.

CB SA CABANETA 18 – 61 IFORAVILA – ASSESSORIA GUILLEM BORDOY
Victòria del Sènior Insular femení davant un rival jove que, malgrat el resultat, sempre va donar la cara. A l’inici va costar una mica obrir l’aspecte anotador, però a partir del segon quart ens vàrem trobar més còmodes i resolutives. La nota negativa: la lesió de na Maria Sánchez, a qui volem desitjar una ràpida recuperació. El més destacable: l’estol de supporters incondicionals de l’equip que, tot i la distància i les hores, va venir a donar-nos suport a Pòrtol.

LLIGA BALEAR ESCRIBANO BÀSQUET SA REAL EIVISSA 93 – 56 IFORAVILA – CONSFUTUR
Partit molt complicat per al Sènior masculí Balear, aquesta setmana a la visita a Eivissa. Un rival molt potent, cridat a ser dels millors de la categoria, que ens arriba a un moment amb moltes adversitats de diferent tipologia. Podríem considerar que al primer i darrer quart oferírem resistència, però els altres dos quarts foren massa fluixos. Ens vàrem desfer a fases.

En definitiva, no vàrem arribar a l’exigència que demanava aquest partit. Tot i això, estam amb molta il·lusió d’afrontar els següents partits i veure del que som capaços realment.
Ànims i força, equip!

IFORAVILA – ÀRIDS I SERVEIS GRAVERA CA N’ALOU 62 – 59 CB LA SALLE PALMA
Partit d’infart, aquest diumenge horabaixa al Guillem Timoner, que va acabar amb victòria per al Balear femení.

Màxima igualtat i incertesa fins als darrers segons de l’encontre. Els dos primers quarts varen ésser per a les nostres jugadores, que, sense massa encert però amb un joc molt ràpid, anaven obrint escletxa en el lluminós, si bé és ver que les visitants anaven entonant-se i entrant cada vegada més en joc.

Després del descans, sortida en tromba de les col·legiales, amb una defensa molt agressiva, que ens va posar contra les cordes. Ja en el darrer període, una batalla a la pista va fer que el partit es disputàs fins al darrer segon amb més encert en els tirs lliures per part nostra.