Felanitx

setmanari d'interessos locals

Diumenge, 8 setembre 2024
L’equip Júnior femení, dissabte després de guanyar la final.

Primer cap de setmana de juny, que serveix per tancar de forma definitiva les competicions dels equips Infantil masculí B, Infantil femení i tots els equips de cistella petita.
Però el que més destaca d’aquest darrer cap de setmana són les dues finals que varen disputar els nostres equips Júnior femení i Cadet femení, que varen acabar amb sort dispar. Així com les nines del Júnior varen poder aixecar el títol de campiones de Preferent després d’una gran final a Felanitx dissabte passat, les jugadores del Cadet femení no pogueren repetir la feta diumenge a Andratx, on perderen una final molt ajustada davant un gran equip.

CATEGORIA INFANTIL
Alcúdia CB Nord 5️4
Infantil femení 7️4
Acabam la temporada amb un partit d’una durada excepcional (2 h 20’) a causa de la gran quantitat de faltes xiulades al llarg de l’enfrontament (42 a l’equip local i 38 a nosaltres). Deixant de banda l’anècdota, la veritat és que les jugadores varen fer un esforç per concloure el partit de la millor forma possible.
Malauradament, ens acomiadam de la temporada sabent que podríem haver competit més en alguns partits claus, fet que ens hauria permès acabar més satisfetes la temporada. Tot i això, el balanç total ha estat positiu i, malgrat alguns moments delicats, les nines han aconseguit acabar la temporada amb quelcom més important que el mateix bàsquet: un grup ben unit.
Només ens queda descansar una miqueta i començar a carregar les piles per a la temporada següent, en què continuarem fent allò que més ens agrada!

Iforavila Construccions i Reformes Vives B 6️8
CB Muro 1️7
Darrer partit de la temporada, en què es veia que els nostres jugadors no es volien deixar res per a l’any que ve. Des del primer moment i fins al darrer segon vàrem tenir controlat el lluminós. Vàrem aconseguir fer un joc bastant ràpid, i les recuperacions de pilota i el control del rebot defensiu ens van permetre córrer i finalitzar amb cistelles ràpides i fàcils. A més, en defensa vàrem mostrar bastant solidesa en l’1×1, cosa que hem anat millorant durant l’any.
Estam molt contents d’aquesta temporada i d’aquest equip, per la seva evolució i pel seu treball dia a dia. Ha estat un plaer ser el vostre entrenador. Ara toca carregar piles per a l’any que ve. Enhorabona!

CATEGORIA CADET
CB Joventut Llucmajor A 42
Iforavila Accés Balear A 43
Victòria treballada davant un rival molt complicat, demostrant que el nostre equip té un ADN molt competitiu. La victòria es va fonamentar gràcies a una excel·lent defensa individual de tots els jugadors.
Tot i que durant quasi cada minut anàrem a remolc de l’equip local, un darrer quart quasi perfecte va permetre retallar la diferència i posar en problemes els rivals. Ja en els darrers vint segons de partit, i dos punts avall en el marcador, amb un triple decisiu en els darrers segons vàrem poder sumar una valuosa victòria.

CB Andratx A 4️8
Iforavila Ramaders Agrupats 3️9
Va començar molt bé el partit per les nines, amb tres triples per part nostra que ens enfilaven en el marcador. Però en poc temps vàrem veure que sols era un miratge, ja que en els darrers cinc minuts del primer quart les andritxoles varen reviure i ens varen passar davant en el marcador gràcies al fet que nosaltres no vàrem ser capaces d’anotar més. En el segon quart igualtat en el marcador 14-13, però nosaltres només anotàvem des de la línia de tirs lliures, ja que no creàvem aquell joc ràpid que ens sol caracteritzar.
En aquesta tessitura afrontàvem el tercer quart. Les consignes eren remuntar, però el joc va continuar igual, anotant quasi sols des dels tirs lliures, i enmig d’un quart en què no ens varen assenyalar massa faltes, l’escletxa en el marcador es va obrir un poc més. Ja en el darrer, afrontàvem la darrera oportunitat per canviar el guanyador del partit. El tanteig va ser 9-9 i sense forces per capgirar la dinàmica del partit, igual que la sort, que no ens havia anat de cara en tot el partit.
En definitiva, les locals havien aconseguit dur el partit al seu joc, tanteig baix, moltes aturades de joc i poca rapidesa ni transicions, just el contrari del que volíem nosaltres, i així vàrem pagar amb la derrota. Una llàstima, perquè pareixia que seria la cirereta a la temporada.
Només queda acceptar la derrota i gaudir d’una gran temporada, la feta per aquest grup de nines.

CATEGORIA JÚNIOR
Iforavila Aleix Fusteria Felanitx 6️6
CD Madre Alberta 4️9
Final contra l’únic equip que ens ha aconseguit guanyar aquesta temporada i en què sabíem que els dos darrers partits contra elles no tindrien res a veure amb aquest de Felanitx.
A l’inici hi va haver molt de nirvis, propis d’una final, quan el partit es va convertir amb un correcalles emocionant per a l’espectador, però d’infart per als entrenadors i jugadores. Un pic varen baixar els nirvis, vàrem començar a jugar més en equip i a ser un bloc sòlid en defensa, amb una molt bona defensa zonal que dificultava molt les individualitats de les nostres rivals.
Amb el pas dels minuts, la diferència augmentava a favor nostre, però sense acabar de tancar el partit i les rivals no ho donaven per perdut, donant guerra i apropant-se al marcador. Darrers minuts d’infart, en què tres de les jugadores que més minuts han jugat durant la temporada estaven amb quatre faltes personals i això els condicionava a l’hora de defensar.
Finalment, tant les nines com la grada varen celebrar un trofeu que s’han merescut amb la seva feina i amb una temporada quasi perfecta, amb 21 partits guanyats i un partit perdut, quan donàrem la culpa al fred, que tots sabem que a Madre Alberta, un 16 de desembre, fa molt de fred. També cal donar les gràcies al públic que va venir a animar durant la final i que ha estat amb nosaltres tot l’any.

LLIGA INSULAR MALLORCA
Bàsquet Sineu 6️2
Iforavila Assessoria Bordoy 6️9
Aquest sí que era partit i rival de “la nostra lliga”. A la vila havíem perdut el primer partit de tres punts i teníem l’objectiu era guanyar a Sineu i intentar treure el bàsquet-average. I així va ser, tot i no fer un partit brillant vàrem jugar molt centrades tots els quarts, llegint en cada moment el que demanava el joc i obtenint una gran victòria a aquesta segona fase tan exigent.

Alcúdia BC 8️0
Iforavila Assessoria Bordoy 4️0
Ens presentàrem a Alcúdia amb baixes de darrera hora. Vuit, que esdevingueren set jugadores. Als dos primers quarts, tot i la superioritat de les d’Alcúdia i la seva defensa pressionant i molt intensa, vàrem mig aguantar el cop. Al minut cinc del tercer quart estàvem quinze per davall, però les forces fluixejaven de bon de veres i les locals varen posar la directa, i a partir d’aquí vàrem desaparèixer, sense saber ni aconseguir atacar la seva defensa zonal ni aturar-les en defensa de cap forma.
A banda de la part esportiva, comiat i darrer partit de na Yalda, l’au-pair i jugadora d’handbol reconvertida en jugadora de bàsquet i excel·lent companya, que torna a Alemanya després d’estar aquesta temporada a Felanitx. Gràcies, Yalda, per compartir aquesta temporada amb nosaltres. Fins aviat i a fer bonda!

CB Sa Indioteria 7️6
Iforavila – Const. HLG 3️4
Resultat totalment imprevist, no tant per la derrota en si com per la contundència d’aquesta, ja que ens presentàvem al camp del segon classificat i coneixíem la dificultat, però nosaltres també ens presentàvem com a invictes durant tota la segona volta.
La veritat és que ens vàrem veure superats de principi a fi, aguantant només durant el primer parcial, que acabà 12 a 16, gràcies al nostre rebot ofensiu, perquè en 5×5 ja es veia que teníem molta dificultat per girar la pilota i trobar posicions còmodes de tir.
Els trenta minuts següents varen ser un recital per part de l’equip local, que mostrà una efectivitat de tir molt superior al de la nostra categoria i no baixà en cap moment una intensitat que els fa just mereixedor no només de la voluminosa victòria, sinó d’haver-se guanyat el dret de jugar la final del nostre grup.
Com a notícia positiva per al nostre equip, hem de destacar que en Kirian va poder disputar els seus primers minuts de la temporada.