18.5 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 18 octubre 2024
Portada del llibre

El dissabte dia 16, a les 20 hores, ens arriba un altre acte de la mà de l’Àrea Cultural, en aquest cas la presentació de l’obra Somiaria libèl·lules, de Paco Esteve, escriptor valencià arrelat a Felanitx.

Nascut a Agres (el Comtat), és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat d’Alacant i en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la Universitat de Barcelona, ha treballat de traductor i professor de llengua catalana. Va ser subtitulador a la Filmoteca de Catalunya i professor d’Estudis Catalans a la Universitat de Santiago de Compostel·la.

Actualment treballa d’assessor lingüístic i és col·laborador habitual en aquest setmanari. Es va donar a conèixer amb la novel·la Qui no fa la festa (2013). El 2015 va publicar el volum Agres i dolces, una recopilació divulgativa de llengua, toponímia i literatura oral del poble d’Agres. El 2016 va ser guanyador del XXI Premi Enric Valor de Novel·la per Si ha nevat, obra que també va ser reconeguda amb el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians. Seguiren El laberint a la roca (2019) i Pandora du sort (2020). L’any 2021 va traduir del gallec el poemari de Samuel Solleiro El món dels vius.

La seva darrera obra ha rebut el I Premi l’Alcúdia de Narrativa Juvenil. Conta que, després del divorci dels seus pares, na Palmira es troba amb dues cases i una logística familiar incerta. Aquest nou escenari coincideix amb l’inici de les classes a l’institut, que a la jove no li resulta gens fàcil. Els companys es riuen del seu aspecte físic, ja que la troben esprimatxada, desmanegada i poc femenina. Fins i tot la seva millor amiga la deixa de costat, i ella comença a sovintejar amistats perilloses. Però això no és tot… Na Palmira descobreix que té un estrany poder en el món dels somnis, que no dubta a utilitzar quan la situació es complica; el seu conco Gregor, l’ovella negra de la família, l’ajudarà a exercitar el seu do. És una novel·la sobre el poder de la imaginació i la necessitat de desafiar els límits i trencar els estereotips, i entorn de tots aquests temes conversaran l’autor i el professor de filosofia Montserrat Alcaraz.

L’acte és gratuït i tothom hi és convidat.

darreres notícies

et pot interessar