19.6 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimarts, 22 octubre 2024
Paco Esteve, en el moment de recollir el premi
Paco Esteve, en el moment de recollir el premi

L’escriptor, filòleg i col·laborador d’aquest setmanari Paco Esteve va rebre diumenge passat aquest nou guardó de literatura juvenil per la novel·la Somiaria libèl·lules, com ja s’havia fet públic el passat mes de maig.

L’acte va tenir lloc diumenge a l’emblemàtic edifici de l’Hort de Manus, on es va lliurar al guardonat una serigrafia de l’artista Ximo Gascon, i es comptà amb l’actuació del cantautor Andreu Valor. La novel·la premiada acaba d’arribar a les llibreries editada per Bromera, en la col·lecció “Trànsit”.

El certamen, organitzat per l’editorial Bromera i l’ajuntament de la localitat valenciana de l’Alcúdia (la Ribera Alta), aspira a esdevenir tot un referent del sector. De fet, ja és un dels més ben dotats de literatura per a joves en llengua catalana (10.000 euros) i en aquesta primera edició s’hi presentaren 45 originals.

Somiaria libèl·lules narra la història de na Palmira, una jove patinadora que ha començat el curs amb una forta crisi d’identitat ètica i estètica, però també amb un descobriment insospitat: ha heretat el do familiar de navegar dins els somnis dels altres. A través de les pàgines del seu diari de somnis i els ensenyaments del seu oncle Gregor (l’ovella negra de la família), els lectors seguiran la lluita de na Palmira per empoderar-se i afirmar-se, alhora que aprèn a desenvolupar el seu potencial.

 

darreres notícies

et pot interessar