18.5 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 18 octubre 2024

Ara que ja duim sis mesos de recollida selectiva a la major part del municipi, pensam que ha arribat el moment de tenir una actitud de millora, ja no basta dir-nos els uns als altres que ho hem fet molt bé perquè la majoria de gent ha respost de manera molt positiva. Ara hem d’aspirar a la millora pel que fa a la participació dels veïnats.
Ha arribat l’hora d’emprar, sempre, bosses compostables en treure la matèria orgànica, ara ja no val dir que a les botigues s’han acabat les orgàniques i que aprofitam les que collim amb la fruita a la fruiteria i, si no n’hi ha, una de les de compra del supermercat, i molt menys una bossa de fems tradicional.
A totes les botigues del poble ja hi ha bosses compostables a la venda, a un preu que, tal vegada, ens pareix car, però és més econòmic que la bossa de dues anses que ens donen al supermercat i que ens cobren. I, a més de demanar a tots els veïnats que s’impliquin de debò en què la matèria orgànica no dugui bosses de plàstic tradicional, també volem demanar a l’empresa de recollida de fems que faci una campanya informativa (ells saben quins domicilis no fan un bon ús de les bosses compostables) de com tractar la matèria orgànica que generam als domicilis.
Un altre punt que s’ha de corregir són els domicilis que acumulen els fems de tota la setmana i el dimecres treuen una partida de bosses de rebuig. Quan això es fa per sistema, pensam que l’Ajuntament i l’empresa concessionària també hauria d’engegar una campanya puntual per resoldre aquest fet, ja que aquests domicilis continuen generant uns costs extres d’incineració quan tota la ciutadania pagam una recollida selectiva per baixar els costs d’incineració, sense comptar el cost mediambiental que això provoca
Com a tasca per aquest pròxim trimestre, pensam que aquests dos punts s’haurien d’aconseguir corregir amb la col·laboració de tots els veïnats, de l’Ajuntament i de l’empresa encarregada del servei.
(Extret del Butlletí Informatiu número 266, segon trimestre 2024)

darreres notícies

et pot interessar