15.4 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dijous, 19 setembre 2024
SONY DSC

És un acte obert a tothom; divendres que ve, dia 31, a les 20.30h, a l’auditori del Conservatori

L’any 2022 es va presentar la comissió per a la redacció del Pla Director del Convent de Sant Agustí; més endavant hi va haver una primera trobada al mateix convent de persones interessades a donar empenta a una iniciativa ciutadana per a donar veu al poble dins el marc de la comissió, d’allà en sortí una petita gestora.
Com a resultat d’aquella trobada s’ha estat fent feina en un projecte que està pràcticament enllestit i que no és més que una associació sense ànim de lucre i amb independència de l’Església per tal d’aconseguir l’objectiu de fer escoltar la veu del poble i que aquesta sigui tinguda en compte per a determinar el futur del Convent.

Què pretén ser aquesta associació?
Com s’ha dit, pretén ser el nexe d’unió entre la ciutadania, les institucions i el propietari en tot allò referent a la conservació del patrimoni històric-artístic i cultural del convent de Sant Agustí i el seu entorn. L’associació ha de canalitzar les inquietuds de la ciutadania en referència al futur i els usos del Convent i defensar-les com un actor més.
L’associació organitzarà actes per donar a conèixer la història del Convent, la seva relació amb el poble, el seu entorn i el seu patrimoni, tant material con immaterial.

Què no és aquesta associació?
No és un instrument de finançament per a les tasques de renovació o reconstrucció del Convent, això no vol dir que no pugui organitzar actes per recaptar fons i destinar els beneficis a les accions que consideri més oportunes l’assemblea, tinguin o no relació amb el Convent.

Quina serà la relació amb l’Església?
La relació amb l’Església, com a propietària de l’edifici, haurà de ser constant i cordial per tal d’obtenir els resultats esperats, però amb total independència.
Quines són les següents passes?
Si us interessa la recerca i la protecció del patrimoni, així com el futur del Convent i estau d’acord amb aquests principis bàsics de funcionament, us convidam el pròxim divendres dia 31 a les 20.30 hores a l’auditori del Conservatori Professional de Música de Felanitx a la presentació l’associació i la proposta d’estatuts amb la intenció de fer les primeres passes perquè es constitueixi legalment.
Durant la reunió es parlarà de la proposta d’estatuts de l’associació per tal de fer-hi esmenes i aprovar-los si s’escau. Si voleu una còpia dels estatuts o més detalls abans de la reunió, podeu contactar al correu electrònic: associacio.conservacio.convent@gmail.com i us farem arribar la informació amb molt de gust. També durant la reunió hi haurà una breu actualització dels avanços del Pla Director de la mà del seu arquitecte.
La Comissió Gestora

darreres notícies

et pot interessar

Xavier Rosselló Lozano, Investigador clínic de l’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears, cardiòleg de l’Hospital Universitari de Son Espases i professor associat de la UIB

“La consulta amb el cardiòleg, tal com l’entenem, s’hauria d’abolir”