18.5 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 18 octubre 2024

200.000 euros es reserven per pagar els missers de la defensa del cas Platges

L’equip de govern de l’Ajuntament ha decidit treure quasi un milió d’euros de la guardiola (el superàvit) i destinar-lo a invertir i a tapar forats; un fet habitual als ajuntaments, però que els partits que estan a l’oposició —hi estigui qui hi estigui, dretes o esquerres— quasi sempre ho critiquen per “manca de planificació de l’equip de govern”.
Com a les economies locals, hi ha equips de govern que els agrada tenir un raconet pel que pugui passar, i altres que van més al dia o net i net; consideren que no té sentit tenir doblers dins un calaix, que han de rodar per fer coses.
L’Ajuntament de Felanitx durant molts d’anys va fer racó per a quan arribàs la sentència del solar de sa Punta, darrere s’Arenal, pel qual n’hem pagat més de sis milions d’euros. Ara que no hi ha res a la vista, van pegant mossegades al superàvit que es va creant al tancament de cada exercici pressupostari.
Al Ple de dilluns, s’acordà treure de la guardiola 970.000 euros. La tallada més grossa, 200.000 euros, es reserva per a pagar les minutes dels advocats de les defenses del cas Platges dels polítics i funcionaris que havien estat acusats i que la Secció Segona de l’Audiència Provincial ha absolt.
Una vegada la sentència absolutòria és ferma, poden demanar a l’Administració que es faci càrrec de les despeses dels missers. En aquest cas, l’exbatle, Biel Tauler, l’exregidor de Platges, Joan Ramon Vidal i qui el 2014 eren el secretari i l’enginyer municipal. Queda fora l’altre absolt, el concessionari de les platges, perquè no pertany a l’Administració. Aquesta és una pràctica molt habitual, com s’ha vist recentment amb el mediàtic cas Cursach, al qual els policies i funcionaris de Palma que havien estat acusats i fins i tot empresonats ara demanen les indemnitzacions corresponents a Cort, per posar un exemple.
De moment s’han reservat aquests 200.000 euros perquè encara no se sap quant pujaran totes les minutes. De moment, només un dels quatre ja ha demanat a la Sala el pagament.
A més, hi ha 15.000 euros per a redactar el Pla municipal d’emergències, una eina que ja és obligatòria que tenguin tots els ajuntaments d’una certa envergadura per tal de saber com actuar davant una emergència i catàstrofe i saber entre altres, per exemple, les zones inundables i les possibles intervencions. 
També es destinen 30.000 euros a reformar l’edifici del Parc Municipal, tema que redola des de fa més de vint anys; a pagar factures de les festes i moltes petites (o no tan petites) quantitats que en total arriben a quasi el milió d’euros. 
Els regidors de l’oposició s’interessaren per algunes d’aquestes partides, com per exemple que es tornen a destinar 15.000 euros més a adobar camins rurals. L’oposició considera que moltes d’aquestes partides podrien esperar a dur-se a terme amb el pròxim pressupost ordinari, mentre que l’equip de govern ho defensà dient que van gestionant i fent coses dia a dia, que no s’ha d’aturar la roda. 
De la resta de punts que es varen debatre al Ple en tendreu la corresponent crònica la setmana que ve.

darreres notícies

et pot interessar