18.5 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 18 octubre 2024

Dilluns que ve, a les 20 hores, a la plaça de sa Font de Santa Margalida, tendrà lloc la XV Roda d’Homes contra la violència masclista, un acte organitzat per l’associació Homes per la Igualtat. Es tracta d’una acció que se celebra simultàniament a diferents indrets de l’Estat espanyol i a través de la qual es pretén posar de manifest el rebuig dels homes a aquesta xacra social. 
Tot i tractar-se d’una activitat organitzada per una associació d’homes hi pot participar tothom que ho desitgi: homes, dones, col·lectius, associacions…, en definitiva tot aquell que vulgui expressar el seu rebuig a la violència de gènere, “una xacra social que encara conviu entre nosaltres amb amenaces físiques i psíquiques diàries. Avui dia són ja 37 les víctimes de la violència masclista a l’Estat espanyol durant el 2024, i 1.281 les dones mortes d’ençà de l’1 de gener de l’any 2003, data en què es varen començar a comptabilitzar com a tals. Tot i que a les Balears, ara com ara, no s’ha produït cap víctima mortal en el que duim d’any, cal recordar que la nostra Comunitat té la taxa més elevada de dones víctimes de violència de gènere, gairebé 125 per cada deu mil habitants, segons les dades facilitades per l’Observatori de Violència Domèstica i de Gènere. “La ciutat de Palma, concretament, lidera el rànquing de denúncies per violència de gènere de tot el país”, explica l’associació en un comunicat.
A l’acte de dilluns, es rebutjaran els assassinats masclistes, d’una banda, i es demanarà a la societat en general que no calli davant les agressions i el menyspreus sexistes, de l’altra. A més a més, la Roda d’enguany té el suport de dues de les entitats més significatives en la lluita feminista a Felanitx, la Federació d’Associacions de Veïns de Felanitx (FAVF) i el col·lectiu Felanitx per la Igualtat, que s’han volgut sumar expressament a la convocatòria de l’acte. 
Com ve essent costum en els darrers anys, en què es convida una personalitat del món de la cultura i/o l’activisme social, enguany serà el músic Carles Medina qui hi participi en nom i representació de Felanitx. Medina s’afegeix així a la llista de personalitats convidades a aquest acte, en el qual han participat Biel Mesquida (2016), Miquel Rayó (2017), Carles Gonyalons (2018), Joan Carles Bestard (2019), Biel Massot i Muntaner (2021), o Lluís Maicas (2023), i s’han volgut sumar a la iniciativa i testimoniar així el seu suport contra la violència masclista.

darreres notícies

et pot interessar