17.5 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dissabte, 5 octubre 2024

Com cada any per aquestes saons, en Xisco Oliver va tornar a reunir, a Felanitx, a cèlebres jugadors de futbol que marcaren una època dins i fora de l’Illa. Varen ser grans jugadors del futbol balear: Joan Miralles, Pedro i Jaume Pons, Nito Riudavets, Amador Puig, Marcelino, Rafel Gost, J. Cladera, Xisco Rodríguez, Jordi Geli, Biel Timoner, Serra, Pedro Pou, Jaume Pons, Tomeu Bennàssar, Molondro, Jaume Bennàssar, Sebastià Crespí, Miquel Soler, Joan Forteza, Toni Pont, Bernat Sans, Miquel Ferragut, Joan i Pep Mateu, Julià Cantallops, Pep Terrassa, Miquel Bestard i Pedro Moll, entre d’altres. Cal esmentar dos felanitxers: Toni Obrador i el mític Joan Tauler.
Alguns exjugadors convidats no hi varen poder assistir per motius personals: Julià Mir, Trobiani, Matamoros i Darder. Sí que hi assistiren alguns exdirectius del Mallorca com Llorenç Moragues i Ramon Calafat, a més de l’històric cronista esportiu de sa Pobla, Joan Payeras. 
Es va guardar un minut de silenci per Salvador Vidal Jaume que cada any hi anava i era el “fotògraf oficial” del grup. 
Durant el dinar, els assistents varen rememorar aquella època daurada del futbol balear.
L’alma mater de tot aquest trull, en Xisco Oliver, també és considerat un històric del futbol a Mallorca. Va ser professor de La Salle durant quaranta anys i també va formar part del seu futbol base durant vint temporades, fet que deixà una empremta inoblidable per molts de jugadors i entrenadors.
En aquells anys a La Salle, a més de fer-hi bons amics, va tenir a grans jugadors que ara són entrenadors com Nico López. Va entrenar a Lámata, Isidro Marín, Óscar Troya, Javier Planas o els germans Doro, i molts més. Ara, jubilat, continua molt vinculat al món del futbol. 

darreres notícies

et pot interessar

Sèrie Sebastian Bergman