23 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dissabte, 5 octubre 2024

Després d’un estiu molt intens amb les platges ben plenes de gent pràcticament tot el dia, ara que el seu ús es comença a relaxar, arriba el moment de fer balanç de la feina que han fet els socorristes durant aquesta temporada, d’abril a setembre (encara queda l’octubre que hi prestaran vigilància i servei).
Durant aquests sis mesos han realitzat 3.419 serveis entre les quatre platges que disposen de socorrista: Cala sa Nau, Cala Marçal, Cala Ferrera i s’Arenal. A cada platja, dins l’horari establert hi ha dos socorristes, més un altre que va voltant a la que l’han de menester.
La platja amb més serveis, tan preventius com assistències, ha estat Cala Marçal, amb 1.392, seguit de Cala Ferrera amb 999, Cala sa Nau amb 605 i la que manco, s’Arenal, amb 423.
Pel que fa a assistències (ferides lleus, picades de grumer, d’eriçó, traumatismes…) se n’han fet 880; actuacions aquàtiques —rescats—, sis (dues a Cala Ferrera i Cala Marçal, i una a Cala sa Nau i una altra a s’Arenal); d’accions de prevenció (barques dins la zona acotada de bany, banyistes en el canal d’embarcacions, usuaris en zona perillosa) n’han fet 2.406; i ajuda a usuaris amb l’accessibilitat 127.
En general, el que més destaca són les picades de grumer, unes 350; ferides lleus 311 i ja amb un nombre molt menor s’han trobat amb 13 picades d’eriçó, neteja d’ulls per arena 9 i ja amb casos puntuals s’ha actuat per marejos, acubats, luxacions, picades de peix aranya, hemorràgies, epilèpsia, traumatismes o ferides greus.
Exercici
La setmana passada els socorristes de Cala Marçal —cada any se sol fer a una platja diferent— varen dur a terme un exercici pràctic —un simulacre— per tal d’anar fent pràctiques, que són habituals periòdicament, que va consistir a rescatar un banyista que estava més lluny de les boies i demanava auxili. Una vegada tret de la mar, se li va practicar la reanimació cardiopulmonar (RCP) fins que —suposadament— va arribar l’ambulància. 
El simulacre va ser seguit pels responsables municipals de vetlar pel bon servei (Policia Local) com de l’empresa concessionària Marsave, així com per regidors del Consistori

darreres notícies

et pot interessar

Sèrie Sebastian Bergman