22 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimarts, 22 octubre 2024
Un grup de veïnats escoltant les explicacions de les passes fetes
Un grup de veïnats escoltant les explicacions de les passes fetes

Unes 200 persones es varen concentrar diumenge horabaixa a la plaça de l’Església de Cas Concos per informar-se de les passes fetes fins ara pel col·lectiu Junts contra l’antena que rebutja la instal·lació d’una torre per a telecomunicacions 5G de trenta metres d’alçada que es vol col·locar a uns 200 metres de la sortida del poble, al camí des Mussol.
Els veïnats varen comentar que estan molt preocupats per aquesta instal·lació. Les portaveus del col·lectiu explicaren totes les passes fetes fins ara i perquè rebutgen la seva instal·lació: “Vàrem començar el 18 de juny, pocs dies després de saber que a una finca rústica prop del poble s’estava preparant per aixecar la torre. Es va convocar una reunió amb el poble i l’Ajuntament per a saber un poc més del tema”. Des de la Sala se’ls va dir que es tenien tots els permisos pertinents i que poca cosa més es podia fer.
També explicaren que “ja hem duit a terme una sèrie d’accions per poder mostrar el nostre malestar tant amb l’empresa (American Towers España SLU) com amb el propietari del terreny on s’ha de col·locar. Des de llavors, duim a terme una sèrie d’iniciatives per poder conscienciar el poble, el propietari del terreny i fer veure les intencions de la comunitat a l’empresa.

La torre segueix ajeguda
La torre segueix ajeguda

 

Per això, comentaren “hem tengut reunions periòdiques amb l’empresa, que ha fet una pausa –fins al setembre– per intentar trobar un punt d’acord amb el poble, hem tengut reunions amb el propietari del terreny, hem fet fulletons informatius i pancartes que s’han col·locat pel poble. A més, estam recollint firmes”, ara en duen unes 600, però encara tenen la recollida oberta. De fet, molts varen firmar diumenge en el moment de la concentració.

“Sabem que al poble de Cas Concos hi manca cobertura, i algunes persones els aniria bé, però una torre de trenta metres –més gran que el campanar del poble, l’edifici més alt en aquests moments– no és la solució”.
A més, diuen que “una gran part de la població ha manifestat el seu malestar des del moment en què es va saber de la seva instal·lació. Ens preocupa principalment per la salut, però també per l’impacte visual i mediambiental o per la desvaloració de les propietats”.

Referèndum

A ningú li agrada haver de tenir una antena d’aquesta envergadura devora ca seva. Per això, trobar una ubicació que agradi a tot el poble sembla difícil. Una opció seria convocar un referèndum per decidir si el poble vol la torre o no. Un referèndum com el que fa poc varen fer a Sant Joan per triar si volien que es tirassin coets per les festes o no. L’Ajuntament ho va organitzar. Junts per l’antena ho ha proposat a l’Ajuntament, però “ens han dit que preparar-ho és molt llarg i duu molta feina”.
Davant el suport rebut diumenge, des del col·lectiu no abaixaran la guàrdia i seguiran lluitant per impedir la instal·lació d’aquesta torre i intentar trobar una solució que agradi a la gran majoria, però és difícil. “No volem cap confrontació, ans al contrari, volem el millor per tot el poble, i que tothom –o almanco la gran majoria– estigui content”, varen dir.

darreres notícies

et pot interessar