22 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimarts, 22 octubre 2024
El cartell col·locat al començament del camí
El cartell col·locat al començament del camí

Després de la col·locació dels pedrots per barrar el pas a la zona protegida ANEI de s’Algar, l’Ajuntament, al començament del camí, ha col·locat un cartell ben gros –qui no ho vol veure i entendre és perquè no vol– on explica quina és la situació d’aquesta zona i perquè se n’ha de tenir cura.

Per donar-ho a conèixer i aixecar consciències, s’explica que la finca, comprada pel Ministeri de Medi Ambient fa vint-i-dos anys, té tot una sèrie de proteccions: ANEI, AANP, ZAR i limita amb la Xara Natura 2000. Enumera els valors que té i les amenaces. Recomana no accedir-hi amb vehicles de motor i informa que s’hi pot anar a peu i en bicicleta. Els senyals també indiquen que no s’hi pot aparcar ni anar-hi amb caravanes ni quads ni buggies ni cans amollats. Tampoc no s’hi pot fer foc.

A més, dins el camí hi ha un parell de senyals ben vistosos, amb el fons groc, que prohibeixen aparcar-hi, limiten la velocitat a 20 km/hora i indiquen que és una zona de preferència per als vianants.

No ho veuen
Malgrat tota la senyalització, n’hi ha que no la veuen o no la volen veure i hi aparquen, com aquests cotxes de la fotografia feta diumenge a les 17 hores.
Però hem sabut que la Policia Local hi fa moltes passades i que més d’un se n’ha duit una “recepta” de 200 euros, per incomplir l’ordenança municipal que va entrar en vigor el passat dia 5.

Malgrat els senyals, n'hi ha que no ho entenen i hi aparquen
Malgrat els senyals, n’hi ha que no ho entenen i hi aparquen

Tanta sort que els infractors són una minoria. La gran majoria celebren la mesura presa: “Ara, anar a s’Algar i veure com estar en ple mes d’agost és un gust”. “Ja era hora que es fes aquesta mesura”, són alguns dels comentaris que ens han fet els que aquests dies hi anaven a fer un capfico.

darreres notícies

et pot interessar