18.5 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 18 octubre 2024

L’anunci de la sortida de Vox dels governs autonòmics és una bona notícia pel conjunt de tota la ciutadania de les Illes Balears, però ha deixat encara més aïllada a Prohens al capdavant del govern autonòmic, en una posició d’extrema debilitat i inestabilitat que no s’havia vist en tota la història democràtica de les Illes. Un any després de la celebració dels comicis, Prohens és la presidenta amb més inestabilitat després de la seva elecció. Aquest fet demostra el fracàs absolut dels pactes amb l’extrema dreta, després que el PP els obrís la porta.
Davant aquesta desfeta, la pròxima passa és que el PP rompi tots els acords que manté amb Vox al Govern, al Consell i als ajuntaments i que faciliti la sortida del president del Parlament, Gabriel Le Senne. Seria una anomalia democràtica que el PP mantingui al president del Parlament, de la mateixa manera que també seria anòmal que cercàs suports en els diputats trànsfugues de Vox per poder continuar governant.
La presidenta dèbil del PP hauria d’acabar amb les polítiques de regressió que han impulsat durant l’any de pacte amb Vox a les Balears. En concret ha d’aturar immediatament els tràmits de derogació de la Llei de memòria democràtica i eliminar el pla de segregació lingüística a les aules de les Illes. Tot i això, de moment sembla que ha triat continuar aplicant les polítiques d’ultradreta, malgrat haver romput el pacte, no dur aquestes mesures en el programa del PP i després d’haver dit que les aplicaven perquè eren part del pacte signat amb Vox. Si ara es trenca el pacte i no reculen amb aquestes mesures, tal vegada és perquè sí que s’hi troben còmodes. Tal vegada és perquè, en el fons, no es diferencien tant.
Per altra banda, i sense dedicar massa temps a les paraules que cada setmana la senyora Soler escriu a la columna del PP a aquest setmanari, volem expressar la nostra preocupació sobre un seguit de falsedats que repeteix constantment, en les que afirma erròniament que coneix l’autoria de les cartes anònimes que publica aquest mitjà. És a dir, dona a entendre que té informació privilegiada sobre l’autoria d’aquestes publicacions. En cas de ser així com diu, suposaria un tracte diferenciat entre ella i la resta de polítics locals, cosa que volem pensar que no és així. Estam convençuts que totes aquestes paraules que escriu formen part de la seva estratègia absurda que no va enlloc, per enganar a la gent amb mentides i atacs personals, com sempre.
Per acabar, volem desitjar-vos que passeu unes bones festes del Carme. Celebració que marca l’inici de les festes d’estiu a Portocolom. Molts d’anys a tots i totes.

darreres notícies

et pot interessar