16.7 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimarts, 22 octubre 2024
Jaume Canet, damunt un cranc d’obra, a la plaça de sa Font
Jaume Canet, damunt un cranc d’obra, a la plaça de sa Font

Els carrers del centre del poble es varen omplir de festa i d’orgull per reivindicar una societat més igualitària en tots els aspectes. Divendres horabaixa, desenes de persones arribades d’arreu de l’illa varen participar de la cercavila entre l’ajuntament i la plaça de sa Font de Santa Margalida. La desfilada es va fer amb un carro estirat per un cavall on anaven les artistes convidades i el pregoner.

Hi participà gent de totes les edats i orientacions sexuals
Hi participà gent de totes les edats i orientacions sexuals

 

A la plaça de sa Font s’hi va celebrar l’acte central, amb el pregó a càrrec de l’artista escultor felanixer Jaume Canet i la posterior verbena amb les actuacions de la reconeguda La Prohibida, a més de Rosita Forsale, Lolita Khaos, Mystica Vileila i Sor Estiércol. La música i l’espectacle es va allargar enmig d’un bon ambient i una notable participació de gent fins ben entrada la matinada.

A la crida, en Jaume Canet va parlar principalment de les seves vivències de quan era jovenet, recordant que, a la mateixa plaça de sa Font, altres joves l’insultaven. També va tenir un record per als seus pares. Va acabar el pregó tirant polos de coco de Can Llenya, que la gent va agrair, i més amb la calor que feia.

La celebració del Dia de l’Orgull va continuar dissabte de matí, amb la inauguració d’una exposició col·lectiva entorn dels quaranta anys de lluita LGTBI, i Dani García, Camaleón, va fer una performance. La festa va acabar amb un vermut.

darreres notícies

et pot interessar