18.5 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 18 octubre 2024
Mariona Caldentey
Mariona Caldentey

Ja és oficial. Després de deu anys, Mariona Caldentey Oliver deixa el Barça i fitxa per l’Arsenal d’Anglaterra. 

Mitjançant un emotiu vídeo a les xarxes socials, publicat a mitjan setmana passada i que ha estat vist per milers de persones, na Mariona ho anuncià: “ha estat una decisió molt difícil i meditada”. 

La número 9 del Barça es queda “no només amb els èxits esportius, sinó amb el canvi i l’impacte social que hem aconseguit junts. Aquest és un equip històric i sé que amb el temps ho valorarem encara més. Ha estat un camí increïble que he pogut compartir amb les millors companyes i l’equip tècnic”. Diu que se’n va tranquil·la sabent que deixa el Barça on es mereix, sent el millor equip del món. Diumenge passat va jugar el darrer partit a casa, davant el Betis, que va servir de comiat.

Les dades

La felanitxera ha jugat amb l’equip blaugrana 302 partits oficials i ha marcat 114 gols. Se’n va sent la cinquena golejadora històrica del Club per darrere d’Oshoala (117), Sonia Bermúdez (123), Jenni Hermoso (181) i Alexia Putellas (190).

Els seus 114 gols es reparteixen amb els 73 gols a la Lliga, 16 a la Champions, 13 a la Copa de la Reina, 3 a la Supercopa d’Espanya i 9 a la Copa Catalunya. Cal destacar, a més, que aquesta temporada ha anotat 19 gols, la xifra més alta en una temporada, superant els 17 de la temporada 2020-21.

25 títols

Va debutar amb el primer equip la temporada 2014/15, amb 18 anys, i deu anys després, forma part de la història del Barça. Recordem que abans ja havia jugat a futbol sala a Manacor, i al futbol al CE Felanitx, CIDE i, durant molts d’anys, al Collerense, on va jugar per primera vegada en un equip completament femení. 

Ha guanyat 25 títols: 3 Lligues de Campions, 5 Lligues, 6 Copes, 4 Supercopes d’Espanya i 6 Copes Catalunya. És la quarta jugadora amb més títols de la història, per darrere d’Alexia Putellas (30), Melanie Serrano (29) i Marta Torrejón (28).

El missatge de comiat de na Mariona, íntegre  

Hola, culés. Avui soc aquí per compartir amb vosaltres una de les decisions més importants de la meva carrera. Des que vaig arribar al Barça heu estat al meu costat, i per això crec us mereixeu que em dirigeixi a vosaltres amb la mà al cor per dir-vos que, després de deu anys meravellosos, és el moment de marxar i afrontar nous reptes.
Creieu-me quan us dic que ha estat una decisió molt difícil i meditada. Però a la vida s’ha de ser honest i acceptar que els cicles s’acaben. I que, de vegades, els camins se separen. Us puc assegurar que al Barça he crescut, he complert molts somnis, fins i tot alguns que ni sabia que podia tenir. I he estat molt feliç.
De tot el viscut, em quedo no només amb els èxits esportius, sinó amb el canvi i l’impacte social que hem aconseguit junts. Aquest és un equip històric i sé que amb el temps ho valorarem encara més. Ha estat un camí increïble que he pogut compartir amb les millors companyes i staff. I me’n vaig tranquil·la sabent que deixo el Barça on es mereix, sent el millor equip del món. 
Tots sabeu que gràcies al meu pare soc culer des de ben petita i poder portar aquesta samarreta només m’ha fet estimar més i més el club. 
Guanyar la primera Champions, els rècords històrics d’assistència, les mobilitzacions massives en partits fora de casa, la calor del Johan cada dia… Són records que mai no podré oblidar i que sempre em posaran la pell de gallina. Per això vull aprofitar per agrair al president, a la Junta Directiva i a tots els que ho han fet possible.
Només esper que em recordeu com aquella jugadora que ho ha donat tot per aquest escut, perquè tot l’esforç, el sacrifici, els moments difícils amb les lesions o les derrotes han valgut la pena per acabar dient, en veu alta, que hi estic i sempre estaré ben orgullosa de formar part d’aquesta família.
Han estat més de 300 partits defensant aquesta samarreta, més de cent gols cridats i més de 25 títols celebrats, així que esper poder acomiadar-me de tots vosaltres a l’últim partit a casa contra el Betis. Perquè sou i sereu indispensables i perquè estic segura que ens tornarem a trobar, més aviat que tard.

darreres notícies

et pot interessar