23.6 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dijous, 19 setembre 2024

El poeta i professor de valencià a secundària i doctor en Filologia Catalana Pere Císcar Llopis (la Safor, 1975) ha estat el guanyador del IX Premi de Poesia Miquel Bauçà, que es va donar a conèixer dissabte passat dins el programa d’actes del dia de llibre.
El jurat per unanimitat va triar l’obra Actual, presentada sota el pseudònim Llot. Segons el jurat, és “una proposta atrevida i que té coherència fins al final per l’ús de la mètrica i el joc de paraules de manera intel·ligent”.
Al premi d’enguany s’hi han presentat denou obres: deu d’autors de Catalunya, quatre de Felanitx i una de València, Alcalá del Río (Andalusia), Manacor, Palma i Ciutadella. En total, setze homes i tres dones. Una no ha estat acceptada per no ajustar-se a les bases.
Recordem que el Premi Miquel Bauçà de Poesia es va crear a la memòria del poeta felanitxer i per potenciar l’interès a conèixer la seva obra, la rellevància com a poeta i per difondre el seu llegat.
El premi el patrocinen l’Ajuntament i el Centre Cultural. Està dotat de 1.500 euros per al guanyador i la publicació de la primera edició de l’obra premiada per Adia Edicions, dins la col·lecció “Ossos del Sol”, que dirigeix Pau Vadell.
A l’acte, al guanyador se li entregà un cervell elaborat per Call Vermell, el cervell d’en Bauçà, símbol de la consciència.
La presentació de la publicació del llibre està prevista per a dia 30 d’agost, en el marc de les festes de Sant Agustí.
L’acte va finalitzar amb un concert íntim de la cantautora felanitxera Mar Grimalt.

darreres notícies

et pot interessar