19.5 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dijous, 19 setembre 2024
Els Reis i els patges, abans d’entrar a l’església de Sant Salvador
Els Reis i els patges, abans d’entrar a l’església de Sant Salvador

Malgrat les previsions, finalment pluja i cavalcades varen ser compatibles. Després de pràcticament dos mesos sense ploure, dia 5 el dematí de prest va ploure i molts tenien l’ai al cor de si es podria fer la cavalcada o no. Era una bona ploguda molt necessària per a fora vila i per als aqüífers, però que podia deslluir la festa tan esperada. A Felanitx poble es varen registrar 17 litres. Però, com que els Reis són màgics, a mitjan dematí va sortir el sol i va deixar que la feinada que durant setmanes havien preparat els voluntaris pogués lluir i que infants i grans poguessin gaudir de la desfilada pels carrers dels cinc pobles del municipi.

Adorant el Nin Jesús, a Sant Salvador
Adorant el Nin Jesús, a Sant Salvador

Enguany les crítiques han estat molt favorables, tant per a Portocolom com a Felanitx. “Ha estat molt lluïda i elaborada”, són alguns dels comentaris més sentits. Als dos indrets hi va haver una gentada que va gaudir de la festa. També en gaudiren a Cas Concos, s’Horta i Cala Ferrera, però a aquests tres nuclis sempre ho fan en més petit comitè, per als veïnats del poble.

Portocolom és sempre el primer punt d’arribada reial al nostre terme. A les 18 hores, per mar, la barca entrava per la boca. Una vegada arribats al moll, varen saludar i, acompanyats d’unes carrosses ben lluïdes, feren el trajecte fins a l’església, on repartiren els regals.

Després de passar per s’Horta, Cala Ferrera i Cas Concos, arribaren a Felanitx, on els esperaven unes onze carrosses de temàtiques diferents i sis cotxes. Per l’itinerari de costum —a tots els carrers hi havia una gentada— arribaren a la plaça de sa Font, on damunt el replà adoraren el Nin Jesús. Continuaren cap a la Sala, i des del balcó saludaren la població, repartiren tones de caramels i començaren a repartir les juguetes i altres regals pertot arreu.

Curiosament, a les 12 del vespre, quan el comboi es retirava, la pluja, brusquina, va començar a fer acte de presència i durant el vespre varen ploure uns nou litres més.

Arribant al moll de Portocolom
Arribant al moll de Portocolom

Dia 6 —amb un cel ben clar—, com es fa d’ençà de la pandèmia, les majestats tenen més protagonisme i tot el dematí fan ruta. La començaren ben prest, a l’Hospici, on varen visitar els residents d’Aproscom. D’allà anaren cap a Son Proenç, Son Valls, Son Mesquida i la residència d’assistits Bartomeu Quetglas. A les 12 anaren a l’ofici solemne a l’església parroquial, per continuar la visita a Son Negre i es Carritxó.

L’estada reial a terres felanitxeres acabà, com ja és tradició des de fa una trentena d’anys, amb la visita a la Mare de Déu de Sant Salvador.

darreres notícies

et pot interessar

Sortida de cavall, arribada d’ase