27.5 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Diumenge, 6 octubre 2024

Aquest mes de setembre està sent més feixuc per a les famílies a causa de l’encariment del combustible, que està afavorint l’alça de la majoria dels preus. Ens sorprèn que les institucions que presideix el PP, i concretament el nostre ajuntament, no hagin pres cap mesura per ajudar les famílies a afrontar el nou curs escolar. Ara és el moment de fer el que tant varen pregonar, abaixar els imposts. Es varen omplir la boca durant la campanya electoral dient “ara que tot puja, toca abaixar els imposts”. Doncs, ara que poden fer-ho, resulta ser mentida.

A Felanitx, les promeses de na Soler continuen sense complir i tres anys després de comandar dins l’Ajuntament encara és l’hora que compleixi la baixada d’imposts que tant va dir. Tot i que, coneixent la seva manera de fer i que sempre menteix, és difícil esperar una cosa distinta. El que s í que ha fet, ha estat apujar-se el sou, i és la política que més ha cobrat en la història de l’Ajuntament, amb un sou de 57.255,06 € per a ser exactes.

Al mateix temps, volem fer esment de la despreocupació de la regidora d’Educació a comparèixer i donar explicacions al plenari. Al darrer el va abandonar per anar-se’n a una festa. Així i tot, ens va contestar a una pregunta sobre els ajuts que dona el Govern per a la creació de noves places d’educació infantil, i ens va dir que no l’havien demanat perquè havien fet tard a presentar la documentació i que perdien l’ajuda. Aquesta resposta evidencia el seu desinterès per l’àrea que li han comanat perquè gestioni, i que està més preocupada en la regidoria de Festes del que tocaria.

Li demanam que es dediqui a fer el que li pertoca en educació, i no fer la feina de la senyora Cano, que ambdues cobren un sou mensual de 2.400 €, suficient perquè no hagin de quedar àrees desateses. Per persones com ella, la ciutadania ja torna a patir les conseqüències que el PP governi, amb exemples com els anteriors.

Aquests dies, hem conegut el fracàs del Govern autonòmic amb una de les seves mesures estrella, la rebaixa de l’impost de successions, pel fet que el Decret llei estava mal obrat, és perjudicial, crea inseguretat jurídica i és perillós per a qui el vulgui fer servir.

La gratuïtat que va implantar el Govern l’està rebutjant una gran part de les herències, i s’està optant per ajornar les donacions en vida.

Ara mateix, els hereus de les Balears opten per pagar l’impost de successions per evitar pagar posteriorment l’IRPF. En definitiva, la improvisació del PP demostra que únicament encerten quan rectifiquen. Ja ho diu la dita: “Les llaunes buides fan més renou que les plenes”.

darreres notícies

et pot interessar

Sèrie Sebastian Bergman