14.9 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimarts, 22 octubre 2024
L’Ajuntament tindrà l’any 2023 un pressupost de 21,2 milions d’euros
L’Ajuntament tindrà l’any 2023 un pressupost de 21,2 milions d’euros

L’Ajuntament tindrà l’any 2023 un pressupost de 21,2 milions d’euros; 5,1 milions manco respecte del de 2022, o sia que disminueix un 20 %.

L’equip de govern els ha presentat aquest dimecres i seran debatuts –i amb tota probabilitat aprovats– al pròxim Ple municipal de dia 19 de desembre. 

El batle, Jaume Monserrat, ha explicat que “és un pressupost on no es puja la pressió fiscal als ciutadans i que té tres eixos fonamentals: l’economia, el medi ambient i la sostenibilitat, i la part social”. I, ha afegit que: “tornam a uns pressuposts de la normalitat, després dels anys de la covid i d’haver fet el pagament excepcional de més de 7 milions d’euros pel solar de sa Punta (davant s’Arenal)”. 

El batle ha esmentat que “ens hauria agradat abaixar els imposts però no és possible, però no hem augmentat la pressió fiscal i alhora incloem bonificacions per la instal·lació de plaques fotovoltaiques”. 

A més, es té una estimació d’ajudes directes al teixit educatiu i sociocultural que ronden els 600.000 €. Pel que fa a les inversions previstes al pressupost i que s’executaran amb crèdit propi pugen entorn d’1,2 milions. Entre altres, preveu l’adquisició de terrenys del jaciment dels Closos de can Gaià, la construcció de pistes de pàdel a Portocolom, la compra d’un immoble a s’Horta, les actuacions d’adequació dels carrers Rocabertí i Campos per aparcaments, la reforma del dipòsit de l’aigua potable, i es continuarà amb les actuacions de reparació de la síquia de la vila. 

Per al batle, “és un pressupost ajustat, amb un punt de partida que ens trobam davant un any que poden sorgir canvi d’escenari. És una situació complicada que no deixa de desatendre l’eix social i cultural, econòmic i mediambiental”.

A més, remarquen que el 2023 ja s’aplicaran els costs de la nova licitació de la neteja i la recollida de fems selectiva i porta a porta, però que no es tindrà retorn econòmic fins al 2024. 

Pel que fa a la despesa del capítol de personal (l’anomenat capítol 1) està entorn del 50 % del global del pressupost. 

Ara els diferents partits polítics que conformen el Consistori els estudiaran i podran fer les seves propostes per a ser debatudes –i aprovades o no– en el Ple de dia 19.

darreres notícies

et pot interessar