19.6 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimarts, 22 octubre 2024
Joan Círia presenta un treball sobre el músic Bartomeu Vich
Joan Círia presenta un treball sobre el músic Bartomeu Vich

Dissabte passat, en el marc de la festivitat de Santa Cecília, patrona de la música, a la parròquia de Sencelles es presentà el darrer llibre del pianista i investigador felanitxer Joan Círia Maimó.

Es tracta d’un detallat treball editat per la Fundació Mn. Bartomeu Oliver, que a partir de diverses fonts, estudia al detall la biografia i trajectòria professional del músic i compositor Bartomeu Vich (Sencelles, 1862 – Palma, 1938). Un llibre titulat Bartomeu Vich i Bennàssar. Una vida dedicada a la música, integrat per més de 170 pàgines i amb més de mig centenar de fotografies (la gran majoria inèdites) que el seu autor ha dedicat a l’única neta d’aquell músic, la pintora Maria Vich, en agraïment al suport que aquesta li donà durant la seva recerca.

Durant l’acte de presentació, a més de Joan Círia, varen intervenir-hi mossèn Josep Adrover (rector de la parròquia de Sencelles i president de l’entitat editora) i Jordi Llabrés (investigador i cronista oficial de Sencelles), que recalcaren la importància que el treball de Círia té per a la historiografia dels municipis de Sencelles i Felanitx.

Tancà l’acte Bartomeu Mut (organista de la Seu), qui interpretà diverses obres de Bartomeu Vich amb l’orgue de la parròquia sencellera. Recordau que el músic Bartomeu Vich l’any 1887 arribà a Felanitx per tal de fer-hi feina com a organista, ciutat on residí fins als voltants de 1934 i on, a més de formar la seva família, hi manejà bona part de l’activitat musical.

darreres notícies

et pot interessar