19.6 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimarts, 22 octubre 2024
Els Closos de Can Gaià
Els Closos de Can Gaià

L’Ajuntament va presentar fa uns mesos cinc projectes valorats en 5,2 milions d’euros perquè fossin finançats amb els fons europeus Next Generation, a la segona convocatòria extraordinària del Programa de Plans de Sostenibilitat Turística en destí convocada per la secretaria d’Estat de Turisme.

Aquests dies, s’ha sabut que els projectes felanitxers han aprovat amb molt bona nota la primera fase, la tècnica: 90 punts sobre 100 del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, i 76 punts per part del Govern balear, cosa que els fa  aptes en els dos casos.

Es tracta de cinc inversions per a actuacions d’impuls, adequació, transformació, modernització i millora del sector turístic de Felanitx. Es tracta dels projectes de recuperació ambiental i eliminació del trànsit rodat al tram de carretera just a la platja de s’Arenal de Portocolom, per annexionar l’arenal a la zona verda que recentment ha adquirit l’Ajuntament. Un altre projecte important és la reforma integral de l’Auditori Municipal de Felanitx. Al mateix paquet hi ha la creació de rutes arqueològiques que enllacen els jaciments del municipi partint dels Closos de Can Gaià, la gestió energètica i urbanística de la zona de sa Capella de Portocolom, i convertir Felanitx en un municipi intel·ligent i sostenible a través de la digitalització turística.

El batle, Jaume Monserrat (PI), ha manifestat que “hem passat amb nota. La feina tècnica d’aquests projectes està ben feta i ara esperam per part del Govern que ben aviat ens faci saber quina és la seva opinió respecte d’aquests 5,2 milions que, ja ha quedat clar, han passat el tall de valoració”. I ha afegit que “hem mostrat al Govern la nostra inquietud per la seva no manifestació respecte a aquests projectes i sabem que a finals d’any hi ha una segona fase. En poc temps sabrem la seva pronunciació i no entendrem altra cosa que no sigui obtenir el seu suport”.

Els cinc projectes, principalment la reforma de l’Auditori Municipal i l’eliminació de la carretera de s’Arenal són de gran importància per al nostre municipi.

darreres notícies

et pot interessar