19.4 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimarts, 22 octubre 2024
Imatge d'una de les darreres edicions de la Fira del Pebre Bord de Felanitx
Imatge d'una de les darreres edicions de la Fira del Pebre Bord de Felanitx

Després de dos anys amb restriccions, aquest cap de setmana torna la Fira del Pebre Bord amb tot el seu potencial perquè empresaris, comerciants, industrials i associacions puguin mostrar als visitants gran part del que es fa a Felanitx.

Per complementar la fira de diumenge, la regidoria de Fires i Mercats ha organitzat diferents actes lúdics, d’oci i culturals, amb una trentena d’activitats, com, per exemple, el concert de la Banda de Música, tallers infantils, mostra d’animals, ludoteca, ball, exposició de bonsais o mostra de brodats.

Dissabte horabaixa hi haurà la concentració de gegants. A més de na Maria Enganxa i es Gegant des Macolí, hi han estat convidades colles d’altres pobles. La plantada es farà al Parc i, després dels seus balls, es farà la XVIII Ballada del Pebre Bord amb les agrupacions Ballugall i Abeniara.

La mostra industrial i artesana també s’inaugurarà dissabte horabaixa al Parc Municipal, on una trentena de productors locals tindran les seves paradetes, i on es podrà trobar el protagonista de la fira, el pebre bord, malgrat que en els temps que correm ja sigui més aviat com un fet testimonial per no deixar perdre aquesta tradició que antany va ser tan important.

Diumenge, la fira serà pels carrers de costum entre les 9 i les 19 hores. El dematí, a les 12 hores, a la plaça de sa Font de Santa Margalida tendrà lloc la XVII Mostra Folklòrica, amb l’agrupació Abeniara. L’horabaixa, per animar l’activitat hi haurà una cercavila amb la batucada Espiatocats.

La Fira del Pebre Bord se celebra des de segles enrere el diumenge després de Sant Lluc (dia 18). Antany és ben segur que no devia fer tanta calor com ara, ja que començava la temporada de matances i la gent de fora vila aprofitava aquest dia de fira per venir al poble a comprar els estris necessaris per a l’elaboració del porc.

darreres notícies

et pot interessar