19.6 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimarts, 22 octubre 2024
Dues de les classes del III Campus de Música Creativa
Dues de les classes del III Campus de Música Creativa

Heu sentit remor de jazz durant aquesta setmana per Portocolom? Idò és perquè ha tengut lloc el III Campus de Música Creativa i s’han anat encalentint els motors per al que serà la VI Edició del Festival A Jazz de Mar de Portocolom, que un any més enceta l’estiu a la nostra contrada.

De dilluns a dijous l’escola s’Algar de Portocolom ha acollit a un grup de 25 nins, nines i joves que han explorat noves maneres d’entendre i fer música, a través de la improvisació i la creació col·lectiva. La feina feta s’ha pogut gaudir en els diferents concerts que han fet el dimecres 29 a la Sa Cova dets Ases i dijous 30 a la plaça del Corso.

Arribat el cap de setmana, el Mollet d’en Perelló s’engalana per rebre una nova edició del Festival. L’artista illenca seleccionada per enregistrar el disc en directe dins el programa Emergeix! és la trompetista Maria Antònia Gili (Artà, 1988), que, acompanyada de cinc músics, tocarà un repertori de temes originals que sorgeixen de la necessitat d’expressar i compartir l’enyorança, l’agraïment, l’estima. Aquest concert serà el de divendres a les 22 h.

El concert doble de dissabte començarà a les 21.30 h amb el duo d’Albert Sanz (piano) i Javier Colina (contrabaix i acordió); dos músics d’alta gamma, capaços d’omplir qualsevol escenari només amb dos instruments, presenten un repertori de compositors brasilers. Si mirau la caràtula d’alguns discs com els de Sílvia Pérez Cruz, Cris Cheek o El Cigala, ben segur trobareu els seus noms. Per altra banda, el quartet de la saxofonista Cristina Miguel, tutelada per la plataforma Els Millors Festivals, serà el segon concert a les 23 h del vespre. I com no podia ser d’altra manera, acomiadarem la setmana de jazz amb el concert de diumenge a les 22 h de la Big Band dirigida pel mitiquíssim Toni Vaquer. Quin gustet!

A part del Centre Cultural i l’Ajuntament de Felanitx, l’Associació Musical i Cultural A Jazz de Mar és l’encarregada de posar fil i agulla a totes les activitats que tenen lloc al voltant del festival. Les que queden pel cap de setmana són el vermut musical al restaurant Es Símbol (dissabte a les 12 h), i la ballada de swing al Mollet d’en Perelló (diumenge a les 20 h). A més, podreu adquirir els discs que s’han gravat els anys anteriors al festival (Josep Munar 2019, Pep Garau 2020, Sinéad Cormican 2021) i les camisetes fetes a mà a Felanitx, partint del disseny del cartell d’enguany, que ha realitzat el jove artista felanitxer Antoni Bennàssar.

Salut i música!

darreres notícies

et pot interessar