19.6 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimarts, 22 octubre 2024
El Govern subvencionarà bona part de la pèrgola fotovoltaica del poliesportiu
Pèrgola fotovoltaica del poliesportiu

Continua la polèmica per la subvenció de la pèrgola fotovoltaica i els carregadors per a vehicles elèctrics de l’aparcament del poliesportiu Guillem Timoner.

Una nova resolució de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat ha comunicat a l’Ajuntament que, finalment, la subvenció atorgada només serà de 71.000 euros i no de 176.000, com s’havia dit la setmana passada.

Sembla que ara la Conselleria desvincularà el romanent del document comptable i d’aquesta manera sí que subvencionarà la instal·lació de quatre punts de recàrrega dobles i pèrgoles fotovoltaiques, però per l’import justificat en temps i termini, que és de 71.017.76 euros. I és que, segons el Bloc i el PSOE, “l’Ajuntament va incomplir els terminis per justificar la subvenció”.

Hem de recordar que, inicialment, l’Ajuntament va sol·licitar el març de 2019 a la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat una subvenció per un import de 218.949,02 euros.

Temps després, primer la Conselleria va dir que no ho subvencionava perquè no s’havia aportat la documentació i s’havia fet la feina fora de termini. Fa dues setmanes, la mateixa Conselleria comunicava a la Sala que revocava aquell acord i atorgava la subvenció de 176.000 euros; i ara, aquests dies ha enviat una nova resolució que només són 71.017.76 euros. “Són 100.000 euros menys del que va anunciar l’equip de govern acusant els socialistes i el Bloc de mentir. Aquests doblers els ha perdut l’equip de govern per no complir els terminis, i finalment aquesta errada serà pagada amb el romanent de tresoreria, és a dir, els estalvis dels felanitxers”, expliquen el PSOE i el Bloc en un comunicat de premsa.

Xisco Duarte (PSOE) ha expressat que “acusaren en fals el Govern balear de perdre la documentació de la subvenció. Soler va mentir dient que havia recuperat els 176.000 € de la subvenció perduda, quan en realitat són només 71.000 euros. La mentida és la tònica habitual d’aquest govern”.

Per la seva part, Miquel Lluís Mestre (Bloc) manifesta: “amb la resolució de la Conselleria queda clar qui ha mentit. Quan l’equip de govern no fa la seva feina bé són els felanitxers qui ho paga, i aquesta vegada ens costarà 100.000 euros”.

darreres notícies

et pot interessar