16.7 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimarts, 22 octubre 2024
Activitats amb nins al conservatori de Felanitx

El Conservatori Municipal continua amb el programa d’activitats de fi de curs. En diferents dies, anaren mostrant el que han après durant el curs. Primer fou el torn dels distints grups de dansa. L’alumnat d’entre 4 i 16 anys, sota el mestratge de la professora Ada Obrador, a la sala de dansa del centre demostraren l’elegància, la professionalitat i la perfecció que el caracteritza, executant diverses peces de dansa clàssica, espanyola i moderna, a més d’un conjunt d’exercicis coreografiats a càrrec de les alumnes de condicionament físic, i una mostra de les estudiants de l’àrea de puntes que serví per cloure l’acte.

A banda, el jardí del Conservatori acollí la fi de curs dels alumnes de sensibilització, iniciació, diversificació i dels qui fan estudis elementals de música, tant si els realitzen en el centre de Felanitx com a S’Espai (delegació que té el Conservatori a Portocolom). Després de les presentacions adients, obrí la vetlada la Bandeta Jove, formació composta per més d’una vintena d’instrumentistes de vent, fusta, metall i percussió, que a les ordres del seu director, el professor i trompetista Manel Barceló, executaren amb rigor i molta professionalitat diverses peces força conegudes de pel·lícules de Disney, així com un arranjament de Bohemian Rapsody del grup Queen, obra que no deixà indiferent a cap dels assistents, a jutjar per les ovacions que aquests expressaren acabada la interpretació.

Per la seva part, Paula Rosselló (professora de cant) fou l’encarregada de dirigir el cor d’alumnes, que, acompanyats al piano per Joan Círia, pulcrament interpretaren algunes peces a diverses veus i cànons en català i en francès, que varen enriquir l’acte, aportant la nota lírica a la jornada.

Després del cor, l’Orquestra Pizzicato, formació que actuació rere actuació augmenta la seva plantilla i el nivell dels seus membres, i que es compon de prop d’una vintena d’alumnes d’entre 6 i 14 anys que cursen estudis de corda fregada. Sota la batuta del seu director i professor, el violinista Vicenç Bausá, una altra volta causaren sensació entre el públic congregat després d’interpretar pàgines de Vivaldi, Mozart i Txaikovski.

Dirigits per les professores del centre, Margalida Massutí i Agustina Amer, tots els alumnes participants en l’acte, independentment de l’edat o del nivell acadèmic, pujaren a l’escenari per delectar els assistents amb unes animades cançons amb coreografia, que a més de fer gaudir el públic i de veure com gaudien els nins quan les interpretaren, serviren per posar el punt final a la vetlada. Amb aquestes activitats, que el passat curs no es pogueren celebrar a causa de la COVID-19 i que enguany s’han duit a terme respectant al mil·límetre totes les normes sanitàries, amb una capacitat reduïda i sense poder obsequiar els assistents amb la tradicional berenada, es dona per finalitzat el curs. Els actes, fets en dos dies (divendres i dissabte), foren dues activitats amb les quals queda de manifest la bona tasca que es fa i el nivell del seu alumnat, i especialment, que la professionalitat, l’aprenentatge i la diversió no hi ha dubte que van de la mà en el Conservatori Municipal de Felanitx.

darreres notícies

et pot interessar