Primer feim la salsa, mesclant la cervesa, la mel, la mostassa i la soja. Ho batem bé i ho reservam.
Llavors netejam la pitera, la salpebram i la coem dins una paella amb un poc d’oli. En treure-la, amb un poc més d’oli, hi sofregim la ceba tallada en juliana i l’all laminat, hi posam sal i ho deixam fins que sigui tova.
Després hi incorporam la salsa, i en bullir abaixam el foc a fi que espesseeixi, i hi afegim el coriandre picat o l’herba-sana. Ha de reduir fins que quedi una salsa molt espessa.
Finalment, hi incorporam les piteres a la paella i les remenam bé perquè agafin bé la salsa.
Ho podem acompanyar amb patates de pobre: tallam i sofregim ceba i all dins una paella; en estar un poc fets hi afegim el pebre i les tomàtigues, i que es faci tot devers cinc minuts. Després hi incorporam les patates tallades en rodanxes de mig centímetre, hi afegim el brou i ho tapam. Ha de coure fins que consumesqui tot el líquid.
Servim les piteres regades amb la salsa i les patates les col·locam amb l’ajut d’un motlo.