19.4 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimarts, 22 octubre 2024
Començament del camí de Son Proenç. A la dreta la pista de l’autoescola i a l’esquerra, el solar
Començament del camí de Son Proenç. A la dreta la pista de l’autoescola i a l’esquerra, el solar

Després de molts de mesos de parlar-ne, ja hi ha un solar on construir la nova escola pública d’educació infantil i primària a Felanitx.

Dimarts passat, l’Ajuntament va fer l’acte d’adjudicació per finalitzar el concurs públic iniciat fa mesos. Ara s’està en espera que la compra es faci efectiva davant notari. La passa següent serà cedir el solar a la Conselleria d’Educació del Govern.

El solar triat està situat al començament del camí de Son Proenç (al final del carrer de Manacor), paral·lel a les pistes de l’autoescola, i arriba fins a la carretera de Portocolom (entre les dues rotondes). Té una superfície de 8.220 metres quadrats.

El solar, un dels tres presentats al concurs, és el que té més a prop les connexions a les xarxes de serveis i té possibilitats d’anar ajuntant més solars de devora en un futur. Per aquests terrenys, l’Ajuntament pagarà 240.000 € (se n’havien prevists 500.000), als quals s’haurà d’afegir el cost de la dotació de serveis (clavegueram, vials, voravies, aigua potable…). És una parcel·la classificada com a sòl rústic comú.

Paral·lelament a la compra del solar, l’Ajuntament ha fet feina en l’estudi de mobilitat que garanteixi la viabilitat del centre. S’ha de tenir en compte l’impacte d’aquest tipus d’equipament a la mobilitat de la zona, per la qual cosa s’ha d’estudiar la reorganització del trànsit, tant en vehicle privat com en transport públic, així com la construcció d’un carril bici i vies per als vianants.

El batle, Jaume Monserrat, ha explicat que “la compra d’un solar per a la futura escola era una demanda bastant reivindicada pel sector educatiu i ajudarà a descongestionar les aules de Felanitx”.

La superfície del solar, tal com ha comunicat a l’Ajuntament la Conselleria d’Educació i l’IBISEC, és suficient per poder construir-hi una escola de dues línies. “La topografia és sensiblement plana i els petits desnivells són perfectament assumibles amb les dimensions de la parcel·la”, expliquen.

darreres notícies

et pot interessar